Івано-Франківськ

Як правильно мити батареї опалення: корисні поради

Мити батареї не так складно, як може здатися на перший погляд.

Як правильно мити батареї опалення: корисні поради

Як і будь-які інші речі в домі, батареї опалення збирають на собі бруд і пил. А тому їх потрібно регулярно чистити. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua

Найменше питань виникає під час чищення конструкцій зовні. Достатньо хоча б раз на тиждень протирати поверхню вологою ганчіркою або губкою, а потім сухим чистим ганчір’ям. Радіатори в кухні додатково потребують чищення від нашарування жиру – з цим завданням впорається тепла вода з декількома краплями гелю для миття посуду.

Як почистити батарею опалення складної конфігурації (наприклад, гармошку) зсередини: насамперед зніміть захисний екран, що приховує радіатор (якщо є). Найзручніше обполоснути решітки у ванні, а потім витерти насухо чистою ганчіркою. Щоб змити пил, вистачить і теплої води, сильні забруднення видалить мильний розчин.

  • Пилосос. Пил, що скупчився між секціями корпусу, найпростіше видалити пилососом. Добре, якщо техніка комплектується вузькими насадками, які пролізуть навіть у важкодоступні місця. Пилосос з насадкою – найпростіше та безпечне рішення
  • Фен. Не менш ефективно себе показує такий метод: розвісьте за батареєю велику вологу ганчірку (найкраще, бавовняну — стару наволочку або пелюшку), не забувши заздалегідь прикрити стіну водонепроникною плівкою. Тепер ретельно обдуйте радіатор феном: бруд, що причаївся в куточках, осяде на ганчір’я.
  • Окріп. Помити батареї всередині (особливо, якщо на них накопичилася велика кількість бруду та жиру), допоможе окріп. Акуратно пролийте секції окропом: разом з водою в імпровізований піддон стече весь бруд.
  • Намилені рукавички. Пропонуємо просте, але ефективне рішення: ручне чищення за допомогою тканинних (господарських або звичайних, непридатних) рукавичок. Надягніть їх на руки, просочіть мильним розчином і пальцями вичистіть бруд, що скупчився між секціями.
  • Парогенератор. На “відмінно” із забрудненнями та жировим на радіаторах опалення нальотом впорається парогенератор. Щоб гаряча пара не зіпсувала забарвлену або обклеєну шпалерами стіну та плінтус, закрийте всі поверхні плівкою.
  • Спеціальні магазинні засоби. Ретельно продезінфікувати та почистити батарею допомагають магазинні засоби (спреї, а також розчини, які для зручності можна перелити у пульверизатор). Слідкуйте, щоб склад для видалення бруду та жиру підходив до матеріалу, з якого виготовлені ваші радіатори (алюміній, біметал, чавун).

Технологія: рясно нанесіть засіб зовні та всередині корпусу, залиште на належний (за інструкцією) час. Після чого змийте залишки “хімії” і бруду способом, описаним вище, або просто протріть очищену поверхню сухою ганчіркою. Спеціальна щітка економить час.

Щоб ретельно помити батареї з усіх боків, купіть у господарському магазині спеціальну вигнуту щіточку. Як альтернатива підійде будь-який схожий підручний інструмент: стара зубна щітка, “йоржик” для миття пляшок, пензлик для фарбування радіаторів, лінійка, кінець якої обмотаний ганчіркою.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено