Івано-Франківськ

Кредитні картки з пільговим періодом: як відбувається погашення заборгованості

Кредитна картка – це не лише зручний спосіб розрахуватися за товар на касі, але й можливість миттєво отримати кредит, оплачуючи

888 scaled

Банк дозволяє власнику картки використовувати екстрагроші у мінус у межах затвердженого кредитного ліміту й не бере за це відсоток. 

Звісно, вигідне кредитування від банківської установи обмежене за часом, і розраховувати на 0% позичальник може лише протягом грейс-періоду, або пільгового періоду. Що це за період та як відбувається сплата заборгованості? Ми розберемо умови споживчого кредитування на прикладі найпопулярнішої кредитки, якою є кредитна картка з пільговим періодом “Універсальна” від ПриватБанку. Її обрали вже 18 млн українців. Отже.

Як швидко банк видає картку

Процедура займає щонайбільше 15 хвилин, й оформити платіжний засіб можна онлайн. Для цього потрібні дані паспорта та ІПН. Банк видає віртуальну картку, яка відображається у гаманці Приват24 та за функціями не поступається пластиковій. Проте за бажанням клієнт може замовити пластик та забрати його у найближчому відділенні. 

Який буває кредитний ліміт по картці

Ліміт по кредитці банк встановлює індивідуально для кожного клієнта і його розмір залежить від багатьох чинників. Найвагоміші критерії – розмір доходу, офіційне працевлаштування та позитивна кредитна історія. 

Також банк може враховувати інші показники платоспроможності клієнта. Зокрема, для збільшення кредитного ліміту по картці банк враховує наявність депозитів, нерухомості у власності, посаду, сімейний стан тощо. 

Максимальний ліміт – 200 000 грн. Мінімальний – 0 грн. Нульовий ліміт може встановлюватись, коли видається кредитна картка без довідки про доходи й клієнт не підтвердив свій фінансовий стан, є студентом або безробітним. Збільшити його можна лише за умови предʼявлення фінансових документів.

Скільки часу триває пільговий період

З того моменту, як особа розплатилася кредитними грошима з рахунку, розпочинається пільговий період по картці – час, протягом якого на заборгованість не нараховуються відсотки. У ПриватБанку це строк – до 55 днів. Пільгова ставка працює за умови виплати заборгованості до 25 числа наступного місяця, що йде за днем виникнення заборгованості.

Коли доведеться сплачувати відсотки за користування кредитом

Якщо боржник не погашає весь борг у рамках пільгового періоду, на розмір його заборгованості по картці нараховуються відсотки. Поза пільговим періодом місячна відсоткова ставка складає 3,5%.

Отже, пільговий період по картці, який встановлюється банком, дозволяє користувачам заощадити на відсотках, якщо вони вчасно погашають заборгованості. Якщо ж ви не погасите заборгованість повністю до спливу пільгового періоду, будьте готові до нарахування відсотків за використання кредитних коштів.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено