Івано-Франківськ

В Україні пропонують запровадити покарання за неповагу до військових

За образу воїна може загрожувати як кримінальна, так і адміністративна відповідальність.

В Україні пропонують запровадити покарання за неповагу до військових

В Україні народні депутати пропонують запровадити адміністративну відповідальність за неповагу до українських військовослужбовців. Наразі у Кримінальному Кодексі України є стаття про образу честі та гідності військовослужбовця та погрози військовослужбовцю.

Йдеться про погрози вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна військовослужбовця тощо. Вона передбачає від 3 до 5 років позбавлення волі. Про це пише ПІК з посиланням на Громадське.

“Однак депутати пропонують карати також за неповагу до військовослужбовців, запровадивши за це адміністративну відповідальність. Йдеться про непоодинокі приклади бюрократичних перешкод, які доводиться проходити пораненим військовим у тилу, конфлікти у громадському транспорті тощо”, – йдеться у повідомленні. 

Так, за неповагу, що проявилася в публічно виявленій образі, в образливому чіплянні до військових, чи в перешкоджанні реалізації ними своїх прав і свобод, пропонують запровадити штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські, виправні, або суспільно-корисні роботи, або адміністративний арешт до 15 діб.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено