Івано-Франківськ

Meta розробляє нову систему штучного інтелекту (ШІ), яка стане конкурентом OpenAI

Попри великі грошові витрати на розробку, Мета планує запустити новий ШІ з ліцензією відкритого коду.

3 2

11 вересня 2023 року стало відомо про активну роботу материнської компанії Фейсбук – Мета над новим варіантом ШІ, який буде прямим конкурентом відомій системі OpenAI. Про це пише американська газета Вол Стріт Джорнал із посиланням на обізнані джерела. Як заявили співрозмовники, Мета робить все для початку роботи нового ШІ вже з 2024 року. Ба більше, ця система планується, як потужніша за комерційну Llama 2.

Заплановане оновлення матиме змогу допомагати іншим компаніям у створенні сервісів, які публікують складні тексти, аналіз та інші результати. До того ж навчання нового ШІ, який відомий ще, як велика мовна модель, почнуть на початку 2024 року. Але, спостерігати за становленням нового “гіганта” можна й за відповідальною грою, яку пропонують слоти віп казино, що мають відкритий доступ 24/7, гарні математичні моделі та гарантовані призи. 

Що було раніше

4

На початку 2023 року, у лютому, Мета запустила Llama, яка мала на увазі допомогу дослідникам залученим до галузі ШІ. На перших етапах, ця мовна модель була доступна без комерційної ліцензії. Тобто, користуватися нею могли лише дослідники та компанії, які мали відношення до:

  • Місцевого уряду;
  • Різних громадських рухів;
  • Наукових груп.

Модель вчили працювати на 20 мовах, які включали латинські та кириличні літери. Тим часом Llama робила рекурсивне генерування текстів. Тобто, вона приймала сукупність слів у якості вхідної інформації та прогнозувала наступне слово.

Під кінець серпня, компанія змогла презентувати Llama 2, яку можна було використовувати без оплати з метою комерції або дослідження. Цей ШІ працює на відкритому коді та підтримує більшість портібних мов програмування, на кшталт Python, JavaScript або Bash. При цьому, нова версія була навчена за допомогою додаткових даних та адаптована до кращого розуміння природної мови.

Трохи про перспективи нового ШІ від Мета

Попри великі грошові витрати на розробку, Мета планує запустити новий ШІ з ліцензією відкритого коду. Цей підхід забезпечить можливість для багатьох компаній вільно працювати з генеративним ШІ. До того ж відкритість коду допоможе у питаннях адаптивності та зниження витрат. 

У планах розробників є додавання нового ШІ до Інстаграму та популярних месенджерів з метою швидкого редагування зображень. При цьому, як заявляв Цукерберг, Мета хоче почати використовувати ШІ для створення 3-D елементів у метавсесвіті. Але, успішність нової моделі цілком залежатиме від масивів навчальних даних. 

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено