Івано-Франківськ

Яка олія краща: рафінована або нерафінована?

Рослинна олія — один з основних продуктів на кухні, який використовується під час приготування практично будь-якої страви.

Рослинна олія не тільки надає аромат салатам або дозволяє просмажувати різні продукти до золотистої скоринки без згоряння, але й має низку корисних властивостей. Широкий вибір якісної олії від відомих виробників ви знайдете в інтернет-магазині novus.online, де можна замовити безліч інших товарів із доставкою по Києву та передмістю.

Але перш ніж купити соняшникову олію, варто визначитися з типом продукту. На сьогодні найбільшою популярністю користуються рафіновані та нерафіновані варіанти. В чому між ними різниця та який краще? Давайте дізнаємося.

222 2

Особливості нерафінованої олії

Головна відмінність двох продуктів полягає у способі очищення та обробки. Серед особливостей нерафінованого варіанта:

  • виробляється методом холодного віджиму, який дозволяє зберегти запах та колір;
  • у процесі виготовлення не підігрівається, тому компоненти не знищуються під впливом високих температур;
  • склад виходить насиченим і жирним, оскільки містить максимальну кількість жирних кислот та вітамінів.

Вважається, що нерафінована олія корисніша, а її регулярне вживання у встановлених нормах калорійності зміцнює імунітет та покращує обмінні процеси.

Особливості рафінованої олії

Такий продукт проходить кілька ступенів очищення, в процесі яких в осад випадає багато речовин. І це не тільки різні домішки, а й компоненти, що дають аромат. Саме тому рафінований склад практично не має запаху й набагато світліший за нерафінований. Варто зазначити, що деякі щаблі очищення зменшують кількість корисних речовин у маслі, проте цей показник не є критичним.

Що вибрати?

На це питання немає однозначної відповіді, оскільки кожен продукт виконує своє завдання. Наприклад, нерафіновану олію краще вибирати для заправки салатів та приготування соусів без процесу нагрівання. При цьому тушкувати та смажити різні страви краще на рафінованому складі. Якщо ви рахуєте калорії, то рафінований продукт також буде у пріоритеті. А загалом це справа смаків, про які не сперечаються.

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено