Івано-Франківськ

Стало відомо, чи буде існувати калуська броварня

Для пивзаводу розробили проєкт модернізації.

FB IMG 1700630646240 scaled

На території калуської броварні розпочалися будівельні роботи.  Мешканці громади забили на сполох, чи буде збережуть традицію пивоваріння з півтисячолітньою історією, пише ПІК.

У Калуській міській раді кажуть, що спілкувалися із керівництвом підприємства, і ті розповіли, що основні засоби калуського пивзаводу споруди і обладнання – це радянська спадщина, яка потребує повної заміни і вже не підлягає ремонту.

“Виробництво пива останні декілька років є збитковим через застаріле і не енергоефективне обладнання. Не ефективно використовується і територія. Загальний розмір земельної ділянки – 3,4 га, а під виробництво пива задіяно 2200 м кв”, – кажуть на підприємстві.

Наразі спеціалісти з Чехії розробили проєкт модернізації пивзаводу.

Виробництво перенесуть в новозбудовані приміщення та солодовню, збудовану за часів Австро-Угорщини. Пивне виробництво займе 2500 метрів квадратних.

“Ми хочемо зберегти історію і традиції пивоваріння в Калуші, а також вдихнути нове життя в територію пивзаводу. Два нових житлових квартали дадуть новий поштовх історичному середмістю Калуша”, – зазначив Андрій Шкунда, тимчасово виконуючий обов’язки директора ТОВ «Карпатський бровар».

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено