Івано-Франківськ

Як чай може допомогти зняти стрес та втому?

Не треба собі відмовляти у відпочинку, постійно працювати на виснаження.

vtoma stattya scaled

Активний ритм життя дуже втомлює. Окрім побутових справ, щільного робочого графіку та сімейного життя особливо впливає ситуація у країні. Кожного дня психіка людини зазнає стресу та емоційного перенапруження. Здоров’я потребує відпочинку, вміння надихатися й отримувати задоволення від життя. Для того? Щоб продуктивно протистояти та подолати негативні зовнішні фактори, варто спробувати різні методи. 

Культура чаювання прийшли до нас з Далекого Сходу. Саме там з’явилися перші шанувальники чайного продукту. Вони з’ясували, що завдяки конкретному сорту чаю можна зупинити час, відпочити від буденних справ та залишитися наодинці зі своїми думками. Більшість людей донедавна пили чай один раз на день як альтернативу іншим гарячим напоям. Однак, що недивно, в основі чайної церемонії не тільки смакування, а й розслаблення та відновлення.

chaj zaspokoyuye 1 scaled

Чайна культура Китаю формувалася та зберігається протягом тисячоліть, і сьогодні кількість її шанувальників налічує сотні тисяч. Одним із популярних чайних продуктів вважається чай Пуер. Цей продукт є постферментованим і у своєму складі має безліч корисних мікроелементів, які позитивно впливають на організм людини. Він розслабляє головні відділи нервової системи та мінімізує кількість токсинів. Тож за допомогою цього чаю можна швидко позбутися актуальних проблем і стресу.

До речі, користь цього виду чаю полягає ще й у тому, що він покращує фізичну міць людини. Він дає змогу швидко привести м’язи в тонус. Його часто вибирають не тільки жінки, які бажають схуднути, а й чоловіки, щоб зосередитися та зібратися з думками.

Чай, що освіжає, тонізує, поліпшує настрій і працездатність, необхідно заварювати кілька разів за одну чайну церемонію. Чаювання відбувається в тиші, невеликими порціями настою. Смак продукту щоразу буде інший, процес буде довше, за умови, якщо ви налаштуєтесь саме на заварювання, наливання та смакування чаю. Це дозволить чудово відпочити, очистити свої думки від буденних проблем, знайти баланс та підвищити концентрацію.

chaj zaspokoyuye 3 scaled

Як чайний посуд може впливати на стан людини

У чайній церемонії має все бути чудово, зокрема й посуд. Чаювання має приносити максимальне задоволення від процесу. У цьому ідеально допоможе спеціальний посуд для чайної церемонії. Оскільки східна культура чаю – це ціла філософія, приладдя мають бути відповідні. Піали виготовляють спеціально невеликого розміру. Вони розраховані на кілька ковтків, щоб чай можна було заварити 6-8 разів поспіль. З основних елементів посуду, які використовують на будь якій чайній церемонії, можна виділити:

  • гайвань (чаша з кришкою) або чайник-заварник;
  • чахай, або інша чаша для переливання рідини після заварювання;
  • піали або чашки.

Також можуть використовуватись і багато інших елементів посуду, які допомагають створити атмосферність та додати зручності. На чабань, наприклад, можна розмістити весь сервіз та не боячись обливати традиційно гарячою водою заварник і чайну глиняну фігурку, або ж зливати залишки напою. Чайний столик саме для цього і призначений, оскільки під гарною верхньою дошкою знаходиться піддон для збору води.

Виробники створюють посуд із різних матеріалів. Вироби можуть бути глиняними, фарфоровими, скляними та керамічними. Посуд з глини краще зберігає тепло, а скляний дозволяє також візуально насолодитись всім процесом. Все залежить виключно від ваших уподобань, стилю життя та виду чайної продукції.

Не треба собі відмовляти у відпочинку, постійно працювати на виснаження. Важливо отримувати задоволення від життя, вміти розслабитися на декілька хвилин і відновитися. Чаювання – відмінний спосіб здобути сили для нових звершень. заспокоїтися, зняти стрес, втому й отримати натхнення для руху вперед.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено