Крім класичних, є й інші різновиди, що відрізняються рецептурою та інгредієнтами.
Це американський (поєднання чорного та молочного шоколаду, глазурі та кокосової олії) та європейський (м’які цукерки з рідкою патокою всередині), а також оригінальний м’ятний, вишуканий коньячний, фруктовий десерт.
Приготувати їх можна і в домашніх умовах за умови дотримання простих правил технологічного процесу наявності спеціальних кондитерських пристосувань.
Наприклад, потрібно розтопити шоколад, а для цього слід дотримуватись певної температури. У цьому допоможуть кулінарні термометри, що представлені в асортименті. Вони надійні та функціональні, стануть незамінним помічником на будь-якій кухні.
Як зробити шоколадні трюфелі?
Приготувати смачний десерт можна і самому, знаючи секрет приготування шоколадних трюфелів від професійних кондитерів.
Інгредієнти:
- чорний шоколад – 250 г;
- вершки 33% – 200 мл;
- вершкове масло – 60 г;
- какао-порошок – 5 ст. л.;
- кондитерське посипання – 1 уп.;
- ароматизатори.
Для упаковки використовують картонні коробки, які можна замовити за посиланням https://zapodarkom.com.ua/ua/category/korobki-dlya-konfet-pechenya-handmade/korobki-dlya-plitki-shokolada/ в інтернет-магазині товарів для кондитерів «ZaPodarkom» за доступними розцінками.
Домашні шоколадні трюфелі: покроковий рецепт приготування
Після підготовки всіх інгредієнтів та кондитерського інвентарю можна розпочати приготування шоколадних трюфелів.
Перший крок – шоколад ламають на дрібні шматочки та розігрівають на водяній бані, постійно помішуючи.
Порада: краще брати чорний шоколад із високим вмістом какао, а не молочний.
Другий крок – розігрівають вершки (майже до кипіння) та додають у розтоплений шоколад. Знову перемішують до однорідної маси.
Третій крок – додавання вершкового масла, ароматизатора, какао-порошку.
Порада: вершкове масло має бути м’яким, тому його заздалегідь дістають із холодильника.
Четвертий крок – перемішують усі інгредієнти силіконовою лопаткою та збивають у блендері до однорідної маси. В результаті повинна вийти гладка та шовковиста текстура.
П’ятий крок – отриману трюфельну масу накривають харчовою плівкою та відправляють у холодильник на 3 години. Це мінімальний час для стабілізації суміші, але можна витримати й більше.
Шостий крок – розпочинають формування трюфеля. Масу набирають чайною ложкою для зручності та створюють кульку руками.
Сьомий крок – посипають кондитерською посипкою або какао-порошком.
Порада: перед подачею на стіл шоколадного трюфеля повинні побути при кімнатній температурі як мінімум 20 хвилин. Термін зберігання такого домашнього десерту не перевищує 7 днів.
Крім класичних, можна приготувати інші різновиди – з апельсином або вершковим сиром. Такий оригінальний десерт не залишить байдужими рідних чи гостей.
Читайте нас у тг