Івано-Франківськ

Як вибрати ламінат: поради професіоналів

Якщо вам потрібне міцне підлогове покриття, вартість якого в рази нижче ціни паркету, зверніть увагу на ламінат.

laminat lerua merlen 7

Ламінат – сучасний матеріал, який часто виготовляється з екологічно чистої сировини та користується великою популярністю в Україні — він зносостійкий, легко вкладається, не доставляє клопотів при експлуатації та чудово виглядає як в житлових приміщеннях, так і в офісах.

СКЛАД

Незважаючи на схожий зовнішній вигляд, ламінат і паркет мають суттєві відмінності. Якщо паркет виготовляється з натуральної деревини, найчастіше цінних порід, то ламінат являє собою імітацію дерева. В основі матеріалу – пресована деревна тирса, так звана ДВП. Після термообробки на основний шар накладається декоративний, який відповідає за колір, малюнок та загальний естетичний вигляд. Далі наноситься захисний шар покриття від подряпин, виготовлений зі меламінових або акрилових смол.

12390441 1024 1 scaled

КЛАСИ

Щоб вибрати відповідний клас ламінату, важливо спочатку визначитися із завданням, для чого буде використовуватися матеріал, а також його властивостями (звукоізоляція, міцність, проникнення вологи та світла).

Отже, щоб купити ламінат, відповідний вашим потребам, потрібно спочатку врахувати наступні характеристики класів цього підлогового покриття:

  • №21. Двадцять перший клас відноситься базових типів ламінату та використовується в спальнях або інших приміщеннях зі слабким навантаженням на підлогу.
  • №22.Найчастіше використовується в житлових кімнатах із середнім навантаженням. Наприклад, у вітальні або тій ж спальні.
  • №23. Він трохи більш стійкий до навантажень та кладеться в передпокої, холі або на кухні.
  • №31. Цей клас ламінату може використовуватися в невеликих офісних приміщеннях, таких як конференц-зали.
  • №32. Комерційний клас ламінату, відповідний для підлоги в готелях, невеликих торгових приміщеннях або інших людних місцях. Він також витримує постійні навантаження в домашніх умовах.
  • №33. Це дуже міцний і часто водостійкий ламінат, який здатний до декількох годин утримувати вологу. Він довго зберігає свій початковий вигляд. Використовується в магазинах, танцювальних студіях або спортивних центрах, в ресторанах та дитячих садках.

12095335 1024 4 scaled

СКІЛЬКИ ПОТРІБНО

Для розрахунку потрібно знати площу кімнати, до якої слід додати 1-5% для запасу. Площю покриття треба розділити на кількість квадратних метрів, вказане на коробці з ламінатом. Отримане число означає необхідну кількість упаковок. Округліть цифру до цілого в більшу сторону.

ВИДИ ЗАМКІВ

Ще один важливий елемент, на який слід звернути увагу при покупці ламінату, — його замок. Існує два популярних типи цієї сполучної деталі:

Локк — замок на кшталт дитячого конструктора Lego, де один кінець з’єднується з іншим. Ціна ламінату з системою Lock менша, ніж інших моделей, але в підсумку покриття може обійтися дорожче, оскільки для якісного настилання підлоги доведеться звертатися до майстра.

Клік (Click) — сучасний вид замку, який має ряд переваг:

  • легко збирається, навіть домашніми умільцями,
  • при постійному навантаженні ще більше зміцнюється. Його можна самостійно зібрати і також зняти без пошкоджень, що допоможе вам заощадити сімейний бюджет.

У магазинах Леруа Мерлен ви завжди можете вибрати ламінат практично будь-якого популярного класу, в наявності також інші покриття для підлоги. Служба доставки відправляє вибрані вами товари по Києву й Україні в найкоротші терміни і за доступною ціною.

Також, щоб заощадити час, ви можете перевірити наявність товарів в нашому інтернет-магазині перед безпосередньою поїздкою в один з магазинів.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено