Івано-Франківськ

Голубці із картоплею внесли до нематеріальної культурної спадщини

Тепер громади мають до 20 грудня розробити план охорони цих елементів на пʼять років.

111 2 scaled

Традиція приготування голубців із картоплею та виготовлення Обухівського “шитого” рушника поповнили перелік елементів нематеріальної спадщини України.

Про це міністерство повідомило у середу, пише ПІК.

Традиція приготування й споживання пісних голубців з картоплею походить з села Сонячне Волноваського району Донецької області.

Страву готують за двома рецептами: це пісні (скоромні) голубці до Святої вечері та звичайні (або святкові), розповідає Gazeta.ua.

Для обох рецептів потрібна білокачанна капуста, листя якої потрібно відварити у підсоленій воді.

  • Для начинки потрібні – терта на дрібній тертці та товчена картопля у рівних пропорціях, сіль, перець, часник. У начинку до пісних голубців додають смажену на олії цибулю та гриби. Пісні голубці тушкують на томатній підливі.

А в будні та на свята у начинку для голубців додають будь-який м’ясний фарш.

07aa581c6ab06c365c16596dc5b26386

Традиція і технологія виготовлення Обухівського “шитого” рушника – з міста Обухів, села Таценки, Красна Слобідка Обухівської громади, селища Козин, села Старі Безрадичі Київської області.

Характерна особливість Обухівського рушника – великий, лапатий та округлий орнамент.

Окрім цього, у нього дуже великі шви й немає гострих кутів. Двосторонній рушник зазвичай – три метри у довжину, має рельєфну вишивку, виконану переважно червоними нитками.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено