Івано-Франківськ

“У нас постійно є робота”: судинний лікар-хірург з Прикарпаття про військову службу (ФОТО)

Медик в березні 2022-го пішов добровольцем у ЗСУ.

418227289 677595817877128 870436405416105163 n scaled

Ярослав Богак – судинний лікар-хірург, вже майже два роки перебуває на військовій службі. До війни працював у відділенні судинної хірургії КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

Нині служить військовим хірургом у Краматорську, отримав звання старшого лейтенанта, пише ПІК.

“Останнім часом доукомплектувалися госпіталі в Слов’янську, Дружківці, Покровську, і в мене стало менше судинної роботи. Але в нас постійно є робота. От зараз на стабілізаційному пункті знаходжусь. Тут ми надаємо бійцям першу медичну кваліфіковану допомогу і далі відправляємо їх в госпіталі. Час від часу їжджу на такі чергування, заміняю інших лікарів“, – розповідає Ярослав.

З його слів, зараз в лікарню привозять не так багато поранених.

“Медичне сортування йде більш грамотно, налагоджено. Важчих пацієнтів відправляють у військові госпіталі, легших до нас віддають. Тобто всі кінцівки ми робимо. Деколи артерії нам віддають, деколи їхні судинні хірурги справляються”, – додає лікар.

Ярослав Богак каже, що вдома був три місяці тому, але знову, напевно, не скоро приїде.

“Ти приїжджаєш додому, а тебе тягне на війну, бо в тебе є відчуття невиконаного обов’язку. Є відчуття братерства – побратими тебе чекають. Кожна пара рук тут, на фронті, важлива, кожна голова”, – пояснює він.

На його переконання, люди мають усвідомити, що за свою країну треба боротися. Для цього є два шляхи: або працювати для ЗСУ, або працювати в ЗСУ. Той, хто думає, що відсидиться дома, дуже сильно помиляється.

“У нас є два варіанти: або вижити в цій війні і здобути перемогу чи якусь стабільність, або загинути”, – резюмує хірург.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено