Івано-Франківськ

У Міноборони затвердили другий зразок бронежилету для військовослужбовиць (ФОТО)

Бронежилет укомплектували демпферними подушками.

photo1704976531 scaled

У Міністерстві оборони України затвердили другий зразок бронежилету для військовослужбовиць. Як зазнчається, його розробили в компанії «Темп – 3000», і якщо у першому сертифіковано зразку  від «Української броні» бронеплита мала вигнуту назовні форму, то в цьому зразку жіночий бронежилет укомплектували демпферними подушками, пише ПІК.

“Вони допоможуть підігнати бронежилет під анатомічні особливості кожної жінки. Всього в комплекті – три подушечки різних розмірів.  Крім цього, для захисту паху виробник розробив додаткову сумочку з м’яким балістичним пакетом”, – йдеться у повідомленні.

У Міноборони кажуть, що жіночий бронежилет має однакові балістичні характеристики, як і чоловічий.

“Випробування тривали три місяці та відбувалися у два етапи. Перший – на зручність носіння військовослужбовицями. Другий – лабораторні випробування (балістичні, не балістичні, тестування матеріалів та фурнітури)”, – йдеться у повідомленні.

9c9a870b 88a6 4360 850d 3beebfbb6b33 scaled

Вага бронежилету – від 10,5 кілограма і більше, залежно від комплектації. 

“У ЗСУ служить понад 40 тисяч жінок. Наша мета – забезпечити наших захисниць бронежилетами, у першу чергу йдеться про військовослужбовиць на передовій. Ми вже поспілкувалися з виробниками. Загалом «Українська броня» за умови завчасного замовлення може виготовити до 10 000 комплектів за 60-90 днів, а компанія «Темп 3000» — 5000 комплектів за місяць”, – розповів Віталій Половенко, заступник Міністра оборони. 

Наразі Міністерство оборони очікує від Генерального штабу потребу щодо придбання цих виробів. Після цього Міноборони сформує обсяги та переліки для закупівлі.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено