Івано-Франківськ

Що потрібно знати при виборі тактичного лонгсліву

Футболки з довгими рукавами мають попит як серед військових, так і поміж цивільного населення.

longsliv cooltouch ukraine biliyi oliva 5192

Комплект військового одягу неможливий без лонгсліву. Тактична футболка з довгими рукавами тепла та зручна, не сковує рухи. Вона добре облягає тіло, тому часто використовується військовими як перший шар одягу.

Футболки з довгими рукавами мають попит як серед військових, так і поміж цивільного населення. Такий одяг знадобиться туристам, любителям риболовлі та полювання, спортсменам чи на відпочинку. В холодну пору року тактичний лонгслів можна використовувати як термобілизну, комбінувати з костюмами, куртками, штанами і толстовками. На що звернути увагу при виборі такого товару?

Характеристики тканини

Для лонгсліва використовують:

  1. Бавовну. Вона добре зігріває і при цьому дихає. Щоб матеріал був більш еластичним, краще облягав фігуру, до бавовни додають еластин або лайку. Така тканина менш кошлатиться, за нею легше доглядати. Одяг з натуральних волокон з невеликим відсотком синтетики (ріп-стоп, твіл) не електризується.
  2. Поліестер. Він підходить для зимових видів лонгслівів, для активного відпочинку, військових чи спортивних тренувань, оскільки добре поглинає вологу, дуже еластичний.

Синтетичні волокна надають тканині міцності, з неї легко видаляти забруднення, одяг швидко висихає у вологий сезон. Бувають спеціальні моделі, виготовлені для особливих умов. Одяг з мембранних матеріалів блокує зовнішню вологу, але добре відводить внутрішню (від тіла). Такий лонгслів підійде для умов підвищеної вологості. Є тканини з додатковим захистом від хімічних речовин чи вогню.

Деталі дизайну

Тактичний лонгслів має бути максимально зручним. Для цього він може мати:

  • глибоку круглу горловину, що не натирає шию, чи комір;
  • манжети на рукавах;
  • кишені з застібками чи липучками на грудях, боках, рукавах;
  • петлі чи ремені для фіксації екіпірування та спорядження. Наприклад, рюкзаків чи сумок.

Одяг має прямий чи трохи приталений крій, легко надягається через голову завдяки еластичності тканини. Буває чоловічий лонгслів та жіночий – https://camotec.ua/longslivi-c113/cholovichij-t149/.

Розмір

Футболку з довгими руками потрібно обирати точно по розміру:

  • малуватий одяг буде сковувати рухи, не дозволить вільно підіймати руки;
  • занадто великий не зручно буде надягати як нижній шар під куртку.

При виборі потрібно знати обхват грудей, довжину тактичного одягу по спині та рукавах. Варто врахувати, що не у всіх виробників розмірна сітка співпадає. Тому краще орієнтуватись не лише на буквені позначки (XXL, XL, L, M), а також на заміри в сантиметрах.

Зима чи літо

Футболки з довгими рукавами частіше використовують в прохолодну пору року, але по ступені утеплення вони бувають різні:

  1. Восени та весною потрібні вироби без утеплювача. Тканина має добре дихати та відводити вологу.
  2. Взимку варто обирати термобілизну з внутрішнім шаром, що на дотик нагадує фліс, має напилення. В таких моделях може бути висока горловина, комір та застібка для зручного надягання.

При виборі верхнього зимового одягу заміри обхватів потрібно робити не на голе тіло, а поверх лонгсліву.

Колір

Для військових та мисливців підходять футболки з камуфляжним малюнком, які нагадують листя, траву та інші елементи природи. Також одяг мілітарі має бути кольору оливи, чорного, сірого відтінку чи хакі. Є моделі, пошиті з елементів кількох забарвлень. Цивільне населення може обирати на свій смак, військові дотримуються кольорів відповідно до роду військ чи умов несення служби.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено