Івано-Франківськ

Класичний золотий ланцюжок на шию для дівчини: тонкощі вибору

Класичні прикраси на шию для дівчини поєднують витонченість, мініатюрність.

Серед популярних ювелірних прикрас неможливо не виділити золотий ланцюжок на шию. Цей виріб вдало доповнює будь-який стиль та підкреслює елегантність. Носити його можна з різними підвісками та кулонами. Моделі запропоновані в широкому різномаїтті. Водночас трендовим залишається класичний ланцюжок на шию, вибрати який можна з урахуванням плетіння та інших особливостей. Часто цю ювелірну прикрасу купують на подарунок дівчині. Тому слід з’ясувати, що зазвичай враховують під час пошуку ідеального виробу.

p5iFEQyi-65MCXyouwaIMAPdrr9zZa2X6F5OSuNOJIWixmkOu-PItq44zBT3vIbIOMd3TIdYkiJs09Boj5pkef7fnXECoLZS-9KuwyciIu20tc_HUwLRxbWtT0YZAOH7t2GmzJWMaYz0wEdB-32L1HI

Плетіння: які варіанти доступні

Класичні прикраси на шию для дівчини поєднують витонченість, мініатюрність. Тому не слід вибирати масивні ланцюги з широкими ланками.

Головною характеристикою будь-якого золотого ланцюга став спосіб сполучення та форма складових елементів. Класичні прикраси доступні в плетінні:

  1. Якірному. Овальні ланки з’єднані перпендикулярно, що дає змогу отримати витончену модель. Саме плетіння пропонують в різних варіантах залежно від техніки виконання. Наприклад, ролло — це поєднання круглих ланок, завдяки чому виріб набуває ефекту об’ємності. Проте, вибираючи ланцюжок, виконаний у такій техніці, слід надавати перевагу тонким виробам. Оригінальним дизайном характеризуються прикраси, виконані в техніці морського плетіння. Тут в кожній ланці знаходиться перегородка. Завдяки цьому модель набуває незвичайного вигляду. Також можна звернути увагу на венеціанське плетіння. Ланцюжки створені з квадратних або прямокутних ланок.
  2. Панцирному. Елементи виробу розташовують в одній площині. Завдяки цьому отримують міцний та водночас вишуканий класичний ланцюжок, що гармонійно поєднується з підвісками, кулонами, релігійною атрибутикою. Водночас панцирне виконання пропонують у широкому різномаїтті варіантів. Наприклад, техніка Рембо — це поєднання ланок ромбоподібної форми. Вишуканим виглядом характеризуються ланцюжки в стилі Картьє. У таких прикрасах елементи різної форми чергуються між собою в певних пропорціях. Серед класичних моделей також можна виділити ланцюжок-змію. Особливе плетіння характеризується щільним з’єднанням круглих ланок.
  3. Бісмарк. Різноспрямовані елементи, що нещільно прилягають один до одного, стали ключовою особливістю прикрас для шиї. Завдяки цьому створюється ефект об’ємного ланцюга. Плетіння пропонують в різноманітних варіаціях виконання: виділяють плоский, подвійний, арабський Бісмарк.

Класичний ланцюжок для дівчини вибирають з урахуванням типу застібки. Виділяють шпрингельний замок і карабін. Перший складається з круглої застібки, виконаної у вигляді кільця. Карабін — це механізм, який містить петлю та скобу, що пружинить.

_GmmdE2W2PZTqTEemcuskRwDiiKYcHtOoudGxH9IuDpGsGXK3BCHOAKmeT-CDrsAUO7X_P6dcEcR2X_lfYXwlKaD28JboQoGHuyg8ru9Rsh_wL5tjTCKKvDS-X3vhHLWi7fyIPDOBZyy4F6QYuyIHKc

Інші характеристики класичних ланцюжків на шию

Під час вибору витонченої прикраси слід звернути увагу на особливості ювелірного металу. Для виготовлення використовують золото 585 проби, що містить 58,5% дорогоцінної частки. Лігатуру натомість можна скласти з різних компонентів. Якщо в домішках переважає мідь, ланцюжок набуває червоного відтінку, коли срібло та нікель — білого. Додавання обох металів в рівних пропорціях дає змогу отримати прикрасу вишуканого лимонного кольору.

На весь виріб або окремі ланки класичного ланцюжка можуть додатково наносити тонкий шар родію. Він дає змогу підкреслити блиск ювелірного металу та внести різномаїття в дизайн.

Елегантна прикраса на шию — це ідеальний подарунок дівчині, доньці, сестрі, подрузі на честь особливої дати.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено