Івано-Франківськ

У Франківську гуртожиток університету нафти і газу відремонтували під соціальне житло для переселенців (ФОТО)

В гуртожитку зможуть проживати 150 переселенців, для них облаштували 30 номерів. 

417411319 836027615233306 3290148343608125187 n scaled

Сьогодні на базі гуртожитку № 2 ІФНТУНГ відбулось відкриття соціального гуртожитку для людей, які потерпіли від збройної агресії росії та були змушені покинути свої домівки.

Про це повідомили на сайті університету, пише ПІК.

Гуртожиток відремонтували за кошти ЄС. Там замінили систему опалення, встановили індивідуальний тепловий пункт, утеплено фасад та горище, полагодили дах, замінили вікна та двері, встановили сонячну електростанцію для електропостачання, модернізували системи гарячого та холодного водопостачання та водовідведення, оновили систему вентиляції, а також здійснили внутрішні оздоблювальні роботи та благоустрій території.

Також будівлю зробили доступною для осіб із інвалідністю: встановили пандус та облаштували туалет і душ для маломобільних груп населення на першому поверсі.

Foto 1 scaled

«З 25 лютого 2022 року був задіяний у розміщенні переселенців, які втікали у відносно безпечний регіон від війни. Тоді гуртожиток знаходився у процесі постковідної консервації та міг запропонувати переселенцям дах над головою з доволі спартанськими умовами. Сьогодні ми щасливі, що завдяки реконструкції можемо запропонувати 150 переселенцям понад 30 комфортних світлих номерів зі смарт-кухнями, сучасними меблями, побутовою технікою, санвузлами. Наші люди, знедолені російським агресором, повинні почуватись у безпеці та затишку», – говорить ректор Ігор Чудик.

«Реконструкція житла для переселенців в Івано-Франківську була реалізована в рамках проекту «Підтримка ЄС нагальних потреб з розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні, що фінансується Європейським Союзом і реалізується під управлінням Nefco, північної екологічної фінансової корпорації. Важливий крок задля створення належних умов проживання внутрішньо переміщених осіб став можливим завдяки 100-відсотковому фінансуванню NEFCO», – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

До слова, на сьогодні Івано-Франківська ОТГ налічує близько 40 000 ВПО. 

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено