Івано-Франківськ

Чому жовтіє часник і як його підживити: корисні поради

Посадка часнику може жовтіти через кілька причин. Найпоширеніша з них — заморозки.

Чому жовтіє часник і як його підживити: корисні поради

Що робити, якщо пожовтів часник і як його підживити, пише ПІК з посиланням на ВІКНА. Молоді пера можуть жовтіти й через велику кількість вологи в землі. Тут впливає не тільки полив, а й дощі та природна волога землі. Третьою причиною, чому жовтіє часник, є хвороба або шкідники.

Чим підживити часник навесні, щоб не жовтів

  1. Якщо часник пожовтів від перепаду температур, його можна підживити стимуляторами — Епіном чи Цирконом. Вони продаються в магазинах для саду та городу.
  2. Якщо йому не вистачає корисних речовин, мульчуй землю гноєм або перегноєм. Можна обсипати грядки попелом. Оброби грядки сечовиною — 10 г потрібно розвести в 10 л води і обприскати.
  3. Навесні можна підживлювати ґрунт доломітовим борошном. Якщо придбати його можливості немає, треба додати в ґрунт пісок або торф. Якщо ґрунт доволі бідний і культури ростуть погано, підживити часник можна сульфатом калію — 1 ч. л. на 1 л води, обприскувати потрібно листя.

Як правильно підживлювати часник

Перше підживлення можна розпочинати в кінці березня — на початку квітня. Важливо за два тижні провести й друге, тому розрахуй свій час та можливості. Найчастіше двох підживлень буває достатньо.

Але якщо часник жовтіє, потрібно стежити за ґрунтом та поливом. Третє підживлення може бути влітку в червні — липні. Перше підживлення має бути з азотовмісними речовинами, щоб наситити рослини. Для цього підходять сечовина чи аміачна селітра.

Деякі городники використовують і народний засіб — нашатирний спирт. Пропорція така: в 10 л води потрібно розвести 3 ст. л. нашатирного спирту. Поливають часник лійкою, щоб суміш потрапляла на пера часнику та під коріння.

Найпростішою в підживленні часнику є нітроамофоска, адже вона має в складі калій, сірку, азот і фосфор. Вона відразу насичує часник багатьма корисними речовинами.

Підживлюй часник у теплу і суху погоду. Найкраще робити це зранку або ввечері. Під час обробки дбай про власну безпеку і вдягай захисний костюм, рукавички та маску.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено