Івано-Франківськ

Путін у Китаї зустрівся з Сі Цзіньпіном: про що говорили

Лідер Китаю Сі Цзіньпін у Пекіні заявив, що Китай “завжди буде хорошим партнером” росії.
Російський лідер Володимир путін приїхав до Китаю в гості до “дорогого друга” Сі Цзіньпіна. Він привіз із собою майже всіх ключових чиновників, свіжоперетасованих після його нещодавньої інавгурації на черговий президентський термін. Про це пише ПІК з посиланням на Суспільне.

Те, що путін здійснив свій перший після “інавгурації” закордонний візит саме до Китаю, логічно, зважаючи на залежність РФ від КНР.

путін, ймовірно, домагатиметься від Сі додаткової підтримки для ізольованої економіки своєї країни та збільшення військової співпраці. Також Сі та Путін планують “розглянути кілька ініціатив, які змінять світовий геополітичний простір”. Може йтися про масштабне посилення ролі БРІКС, подальшу об’єднану боротьбу проти США та “мирні ініціативи” стосовно України, які більше схожі на примус до капітуляції.

“Відносини між Китаєм і Росією сьогодні важко зароблені, і обидві сторони повинні плекати і розвивати їх. Китай готовий … спільно досягти розвитку і омолодження наших країн, а також спільно працювати над підтримкою чесності і справедливості у світі”, — сказав Сі Путіну, коли вони зустрілися у Великому залі народних зборів у Пекіні на церемонії відкриття саміту.

Під час зустрічі Путін сказав Сі, що їхня співпраця є стабілізуючим фактором.

“Надзвичайно важливо, щоб відносини між Росією і Китаєм не були кон’юнктурними і не були спрямовані проти когось”, — цитує Путіна агентство “РИА Новости”.

Сі Цзіньпін називає Путіна “дорогим другом”, не критикує його за вторгнення до сусідньої країни і поділяє його невдоволення гегемонією Заходу. Сі зустрічався з Путіним уже понад 40 разів – вдвічі більше, ніж з будь-яким іншим світовим лідером.
Путін і Сі Цзіньпін після переговорів підписали спільну заяву про поглиблення відносин всеосяжного партнерства і стратегічної взаємодії.
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено