Івано-Франківськ

Особливості вибору корму для стерилізованих котів: чого слід уникати та на що звертати увагу?

Корм для стерилізованих котів відрізняється від звичайного.

photo 2024 05 18 08 28 57 1 scaled

Після стерилізації, кожен кіт буде потребувати особливої турботи та підтримки. Власник тварини повинен подбати про її комфорт, а також придбати спеціальне харчування. Організм пухнастика після такого хірургічного втручання зазнає змін, тому оновлений правильний раціон допоможе швидше відновитися та знову проживати щасливе й більш спокійне життя.

Корм для стерилізованих котів відрізняється від звичайного. Петперенту не варто експериментувати у цей період, тому якщо існують певні сумніви щодо харчування, краще додатково проконсультуватися з ветеринаром.

Як змінюється організм кота після стерилізації?

Одразу після стерилізації поведінка тварини не змінюється радикально, оскільки рівень статевих гормонів у крові зменшується повільно протягом декількох тижнів. Впродовж цього часу пухнастик може продовжувати виявляти ознаки статевого занепокоєння, проте поступово вони зменшаться й відбудеться нормалізація стану улюбленця.

Після цього періоду можна побачити такого ж кота, але спокійного та врівноваженого. Проте деякі негативні звички (наприклад, агресивна поведінка та нічні крики) можуть залишитися, особливо якщо стерилізація відбулася занадто пізно, і вже сформувалися непотрібні звички на підсвідомому рівні.

Стерилізація кота – це процедура, яка призводить до декількох значних змін в його організмі. Однією з найпомітніших є зміна гормонального фону. Після стерилізації в котів спостерігається зниження рівня гормонів, що відповідають за статеву активність. Це може призвести до зміни його поведінки, зокрема, до зменшення агресії й територіальних міток. Крім того, стерилізація часто призводить до збільшення апетиту кота та збільшення схильності до набору зайвої ваги. Процедура також впливає на метаболізм та енергетичний обмін кота. Внаслідок зміни гормонального фону організм стає менш швидким у використанні енергії, що може призвести до змін у фігурі та стані шерсті.

viber 2022 08 02 09 20 04 941 92

Складові корму для стерилізованих котів

Профілактичний раціон корму для стерилізованих котів від Клуб 4 Лапи доступний за для замовлення за посиланням https://club4paws.ua/category/koti/goduvannia/korm-dlia-sterilizovanikh-ta-kastrovanikh-kotiv та  складається з натуральних інгредієнтів, які позитивно впливають на фізичний та психічний стан тварини. Залежно від варіанту, який ви оберете, може відрізнятися склад, проте у будь-якому випадку він насичений корисними компонентами, а шкідливі барвники та ароматизатори відсутні.

Серед переваг – наявність м’ясних інгредієнтів у складі в необхідному співвідношенні з іншими компонентами. Попри хорошу поживну цінність, спостерігається низька калорійність, тому тварина не буде набирати зайву вагу від такого харчування. Головне – ознайомитися з таблицею годування, щоб правильно розрахувати щоденні порції. Корм складається зі зручних гранул з приємним смаком, тому будуть позитивно сприйматися навіть вибагливими домашніми улюбленцями. Додатково, склад насичений унікальною формулою ІNTEGRAMIX, яка допомагає підтримувати імунну систему тварини. Більше позитивного впливу можна помітити на практиці, адже завдяки корму, організм кота зможе швидше адаптуватися до змін та повернутися до звичного комфортного стану.

Яких інгредієнтів краще уникати після стерилізації?

Після стерилізації важливо звернути увагу на те, які інгредієнти краще уникати в харчуванні кота чи кішки. Одна з головних рекомендацій – уникати великої кількості вуглеводів, оскільки стерилізовані тварини мають менший енергетичний обмін, а надмірне споживання вуглеводів може стати причиною зайвої ваги. Також, усім котам варто уникати штучних барвників, ароматизаторів та консервантів, які можуть викликати різноманітні алергічні реакції.

Після стерилізації корисно зменшити вживання жирних компонентів та продуктів з великим вмістом солі, оскільки вони можуть призвести до проблем зі здоров’ям сечовивідних шляхів.

У разі вибору готового корму для стерилізованих тварин, доцільно віддавати перевагу продуктам з вмістом якісних білків, необхідних вітамінів та мінералів, а також збалансованим вмістом жирів. Якщо ж ваш домашній улюбленець має особливі потреби, краще узгодити дієту зі своїм ветеринарним лікарем.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено