Івано-Франківськ

В Україні жінки-медики повинні стати на військовий облік, щоб не втратити роботу

Кабінет міністрів скасував норму, яка дозволяла жінкам-медикам та жінкам-фармацевткам влаштовуватись на роботу у статусі невійськовозобов’язаних.

В Україні жінки-медики повинні стати на військовий облік, щоб не втратити роботу

Відтак тепер жінки-медики та фармацевтки повинні стати на військовий облік, аби не втратити свою роботу. Скасована норма передбачала, що жінки, які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю та не перебували на військовому обліку у відповідних районних (міських) ТЦК (не отримували військово-обліковий документ) до затвердження цього Порядку, можуть працевлаштовуватися як невійськовозобов’язані до кінця 2026 року. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Водночас чинними лишаються норми, за якими керівники державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій повідомляють відповідним ТЦК про жінок, які працюють у зазначених органах, на підприємствах, в установах та організаціях та які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю і не перебувають на військовому обліку у районних (міських) ТЦК”, – йдеться у повідомленні.

Непрацевлаштовані ж жінки повинні самостійно прибути до відповідного ТЦК та СП, аби стати на військовий облік.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною у переліку, затвердженому Міноборони, крім тих, які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних за їх бажанням на загальних засадах, визначених цим Порядком.

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено