Івано-Франківськ

На Долинщині судили еколога, який за 2000 літрів бензину “закрив очі” на вирубку дерев

Чоловік, який незаконно зрубав дерева "вирішив питання" талонами на пальне.

На Долинщині судили еколога, який за 2000 літрів бензину "закрив очі" на вирубку дерев

На Долинщині до 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком 3 роки з конфіскацією майна засудили начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) надр Карпатського округу. Чоловік “закрив очі” на вирубку дерев за 2000 літрів бензину, пише ПІК.

Порушення законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, зокрема, вирубка дерев сталася на території сіл Тяпче та Княжолука, на земельній ділянці біля дороги Н-10 у квітні 2021 року.

Одна з працівниць екоінспекції повідомила приватного підприємця, який орендує цю земельну ділянку, про виявлені в ході перевірки комісією грубі порушення та порекомендувала звернутись до обвинуваченого для отримання подальших пояснень. Однак цей підприємець на зустріч не пішов, а послав свого бізнес-партнера, який мав довіреність від нього, та планував сам використовувати цю земельну ділянку як суборендар.
“Обвинувачений зателефонував суборендарю, повідомив про нараховану шкоду за вирубані дерева на 280 000 грн. та запропонував зустрітись, 11 травня 2021 щоб «вирішити» питання. Під час зустрічі біля заправки «АНД», в с. Гериня Долинської громади, обвинувачений запропонував суборендарю паливні талони на 2000 літрів бензину марки А-92, за позитивне вирішення питання щодо зменшення штрафних санкцій, непритягнення орендаря до кримінальної відповідальності”, – йдеться у вироку Долинського суду.
 Вже за кілька днів на тій же АЗС обвинувачений отримав паливні талони у кількості 2000 літрів бензину марки А-92 вартістю 5 6980 грн., які попередньо вимагав у потерпілого, та був одразу затриманий на місці злочину.
“У судовому засіданні чоловік свою провину не визнав, вказав, що перевірка була завершена шостого травня 2021 року, особисто він її не проводив. Потерпілий просив його допомогти йому розібратися з документами на земельну ділянку орендаря, яку мав намір придбати. Талонів та папки в потерпілого він не брав, хоча останній йому їх пропонував. На його думку, проти нього вчинили провокацію злочину, а талони підкинули”, – додають у суді.
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено