Івано-Франківськ

У Калуській лікарні відкрили кабінет комп’ютерної томографії (ФОТО)

Його вартість становить 12,3 млн грн.

FB IMG 1716324227004 scaled

У Калуській центральній районній лікарні відкрили кабінет комп’ютерної діагностики. Обладнання вже введене в експлуатацію, а медперсонал пройшов необхідне навчання.

Про це повідомляє міський голова Андрій Найда, пише ПІК.

“Встановили комп’ютерний томограф General Electric Revolution Maxima (64 зрізовий), пропускна здатність апарату 6-8 обстежень у зміну”, – йдеться у повідомленні.

FB IMG 1716350933606 scaled

Зазначається, що тривалий час однією із проблем медичного закладу була несправність комп’ютерного томографа, який був застарілим та зношеним.

“На його ремонт потрібно було спрямувати більше 8 млн грн, разом із тим не було гарантії, що навіть після ремонту від функціонуватиме належним чином. Тож виділяти такі кошти було недоцільно. Натомість було прийнято рішення напрацювати відповідні механізми, щоб у закладі з’явився новий комп’ютерний томограф“, – каже Найда.

За власні кошти Калуської ЦРЛ було проведено капітальний ремонт та підготовку приміщення для встановлення цього обладнання. А за кошти з бюджету Калуської громади для експлуатації обладнання придбано джерело безперебійного живлення.

Також сьогодні у ЦРЛ відбулося освячення оновленого відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

FB IMG 1716350951394 scaled

“Ці роботи провели на умовах співфінансування з бюджету громади та коштів благодійників – Міжнародного медичного корпусу. А за власні кошти медзакладу проведено ремонт системи киснепостачання та закуплено необхідні меблі”, – додає Найда.

FB IMG 1716350933606 scaled

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено