Івано-Франківськ

З початку поточної доби відбулося 37 бойових зіткнень, – Генштаб

Триває вісімсот двадцять перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

441500848 798368252476255 5463759764022673150 n scaled

Сили оборони України продовжують зосереджувати основні зусилля в Таврійському, Донецькому і Слобожанському операційних районах з метою зриву планів окупантів щодо просування у Донецькій, Луганській та частині Харківської областей. Українські воїни впевнено утримують позиції, нищать загарбника, подекуди контратакують.

З початку поточної доби відбулося 37 бойових зіткнень, інформує Генштаб ЗСУ, пише ПІК.

“Загарбники здійснили 494 обстріли позицій наших військ та населених пунктів, у тому числі – 10 з РСЗВ. Ворог завдав одного авіаудару із застосуванням керованої авіабомби. Також російські загарбники задіяли для своєї безпідставної агресії 13 дронів-камікадзе”, – йдеться у повідомленні.

Ситуація на напрямках:

На Харківському напрямку російський агресор тричі намагався штурмувати позиції наших військ. Сили оборони відбили атаку в напрямку населеного пункту Липці. Тривають бойові дії в районах Глибокого та Вовчанська. Ситуація контрольована, втрат позицій не допущено. Водночас наші підрозділи продовжують заходи з посилення стійкості оборони.

На Куп’янському напрямку з початку доби відбувалися десять бойових зіткнень. Наші захисники успішно відбили одну атаку російських загарбників у напрямку Дружелюбівки. В районах Петропавлівки, Іванівки, Стельмахівки, Невського та Дружелюбівки бої продовжуються. Поблизу Іванівки противник має частковий успіх. Силами оборони вживаються заходи щодо стабілізації обстановки.

На Лиманському напрямку триває відсіч спробам російських загарбників просунутися в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські воїни відбивають атаку противника в районі Спірного. Втрат позицій не допущено, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку від початку доби наші підрозділи стали на заваді атаці противника в напрямку Кліщіївки. Ворог успіху не мав.

На Покровському напрямку ситуація контрольована. Інтенсивність бойових дій сьогодні знизилася, на цей час противник не здійснював наступальних дій.

На Курахівському напрямку українські воїни вже відбили три атаки окупантів. Ворог на даний час продовжує наступальні дії в районі Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Оріхівському напрямку зупинено атаку російських загарбників поблизу Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі річки Дніпро, було відбито атаку ворога в районі Кринок. При цьому наші воїни проводять заходи з посилення оборонних рубежів.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Сили оборони України вживають усіх необхідних заходів для стримування наступу противника, виснаження його бойового потенціалу та стабілізації обстановки.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено