Івано-Франківськ

Назавжди 32: на Харківщині загинув прикарпатець Василь Данильчик “Іспанець” (ФОТО)

Трагічна звістка з фронту надійшла у село Хом'яківка Гвіздецької громади.

Vichna pamyat SHablon 6 scaled

24 травня 2024 року під час бойового завдання в районі населеного пункту Рогань Харківської області загинув прикарпатець Василь Данильчик з позивним “Іспанець”.

Про це повідомили у Гвіздецькій територіальній громаді, пише ПІК.

Василь Данильчик народився 3 вересня 1991 року в селі Хлібичин Заболотівської громади.  Шкільні роки проходили в стінах  Заболотівської ЗОШ I-III ст., яку закінчив у 2009 році.  У 2011 році одружився, а у 2015 у сім’ї народився син.

25 березня 2023 року Василь добровольцем став до лав ЗСУ.  Спочатку проходив військове навчання в м. Рівне, потім воєнну підготовку в Іспанії, де здобув сертифікат НАТО. Через це і отримав у побратимів позивний “Іспанець”.

Далі служив солдатом в Окремій президентській бригаді імені гетьмана Богдана Хмельницького в/ч А0222. 23 грудня 2023 року демобілізувався за сімейними обставинами.

9 травня 2024 року  Василь Данильчик вступив до лав ЗСУ. Цього разу захищав Україну в складі 42-ї окремої механізованої бригади в/ч А4667 на Харківському напрямку. Життя військового обірвалося на Харківщині. Без батька залишився син Максим, без чоловіка – дружина Наталя.

Василь  був прикладом мужності, відданості та невпинної віри в ідеали свободи та незалежності. Його жертва ніколи не буде забута, а його пам’ять завжди буде жити серед нас!” – йдеться у повідомленні.

Про дату й час прибуття скорботного кортежу у Гвіздецьку громаду повідомлять додатково.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено