Івано-Франківськ

На ім’я прикарпатки шахраї відкрили кредитний рахунок: як працює схема

Шахраї зняли понад 55 тисяч гривень.

1690867043 original photo

Прикарпатка хотіла отримати соціальну допомогу, але натомість стала жертвою шахраї.

Як повідомили у поліції Прикарпаття, жінка в одній із соцмереж натрапила на повідомлення про отримання грошової допомоги під час війни.

“Для отримання так званої допомоги, аферисти надіслали жінці фішингове посилання, за яким остання перейшла та ввела персональні дані рахунку. Опісля, шахраї відкрили на ім’я потерпілої кредитний рахунок, звідки зняли понад 55 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

Зрозумівши, що вона потрапила на “гачок” шахраїв, жінка звернулася до тисменицьких поліцейських.

Правоохоронці нагадують прикарпатцям, що найчастіше шахраї надсилають смс-повідомлення про отримання різноманітних виплат від органів влади або благодійних фондів. Вони також просять надати таку інформацію – анкетні дані, номер картки, пін-код, кодове слово, тризначний номер та зворотні картки і термін її дії. Це одна з найпоширеніших схем шахрайства.

Як діють зловмисники?

  • – телефонують з незнайомого номера, або ж надсилають повідомлення в мережі про отримання допомоги;
  • – представляються співробітниками «благодійного фонду» чи «благодійної організації»;
  • – обіцяють надати фінансову допомогу та просять назвати особисті дані.

“За цією схемою громадяни добровільно передають інформацію, достатню для незаконного заволодіння грошовими коштами на їх банківському рахунку. Щоб уберегтися –  не повідомляйте особисті дані, номер банківської картки, термін її дії, CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS-повідомленні. Перевірте, чи дійсно Ви можете отримати виплати в органах державної влади”, – закликають у поліції.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено