Івано-Франківськ

Росія планує щорічно випускати 6 тисяч «шахедів» на одному із заводів, – WSJ

Виробництво дронів іранської розробки розміщено в особливій економічній зоні «Алабуга», на притоці Волги.

BPLA scaled

Російський завод в «Алабуга» планує виробляти шість тисяч ударних безпілотників типу Shahed щорічно. При цьому наприкінці квітня виробничий графік уже був випереджений – завод поставив 4,5 тисячі дронів,про це пише “Слово і Діло” з посиланням на Wall Street Journal.

Угода з будівництва заводу була укладена наприкінці 2022 року, коли російські бізнесмени прилетіли в Іран з вигідною пропозицією у розмірі 1,7 млрд доларів.

“Планується, що завод в «Алабузі» вироблятиме 6 тисяч «шахедів» на рік на додаток до дронів-розвідників. За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень у Лондоні, наприкінці квітня завод випереджав виробничий графік, вже поставивши 4,5 тисячі обіцяних дронів”, – пише видання Wall Street Journal.

За даними української військової розвідки, російські солдати вже навчаються управляти безпілотниками в Сирії під керівництвом інструкторів із Корпусу вартових ісламської революції та угруповання «Хезболла».

Експерт із безпілотників Генрі Томпсон сказав, що росія тепер виробляє власні боєголовки замість того, щоб чекати на іранські, прискорюючи виробництво боєздатної зброї. Проаналізувавши уламки, знайдені в Україні, він дійшов висновку, що нові версії «шахедів» були виготовлені в росії.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено