Івано-Франківськ

710 тис. українців зняли з безпідставного “розшуку”, – Міноборони

Застосунок Резерв+ допоміг вирішити цю проблему.

2 29f67f1c35fcdde2088e713cdd566ac8 1200x675 scaled

У Міністерстві оборони заявили, що у реєстрі “Оберіг” без юридичних підстав мали статус “у розшуку” 710 тисяч українців. Помилку вдалося виправити завдяки застосунку “Резерв+”

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

“Застосунок Резерв+ звернув нашу увагу на прогалини у реєстрі Оберіг.  Одна з них — добре відомий вам статус «в розшуку», який безпідставно відображався у 710 000 громадян.  Уявіть собі, цей статус без юридичних підстав мала така ж кількість наших громадян, яка може зрівнятись з населенням Львова до повномасштабного вторгнення“, – написала посадовиця.

Черногоренко пояснила, що громадяни мали такий статус, якщо порушували правила військового обліку – наприклад, ігнорували повістки, ТЦК зверталось до Національної поліції. Проте, за її словами, фактично кількість таких звернень становить близько 25%.

Посадовиця підкреслила, що згідно із законодавством такий “розшук” мав свої терміни, адже до 19 травня адміністративне стягнення могло бути накладене не пізніше двох місяців з дня порушення правил військового обліку. Зараз цей термін – 3 місяці з дня виявлення, але не пізніше одного року з дня вчинення.

Так, статус “у розшуку” безпідставно отримали багато військовослужбовців, дані яких не були оцифровані своєчасно.

“На жаль, в державних реєстрах дійсно багато помилок внаслідок людського фактора. А без “Резерв+” виправити їх було б майже неможливо”, – зазначила посадовиця.

У відомості порадили повторно авторизуватись у застосунку, щоб побачити свій оновлений статус.  При цьому у разі зняття з “розшуку” до ТЦК звертатись не потрібно.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено