Івано-Франківськ

Чи можна Україні використовувати західну зброю по території рф: позиція союзників

Багато союзників надають Україні озброєння, у тому числі далекобійне, з умовою використовувати його лише на своїй території.

Чи можна Україні використовувати західну зброю по території рф: позиція союзників

Втім після жорстоких ударів по Харкову, генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Україна повинна мати право використовувати надану їй зброю для ударів по легітимних військових цілях на території росії.

Загалом питання вже обговорюється в Євросоюзі та НАТО, і більшість союзників, якщо судити з їхніх публічних заяв, виступають за зняття обмежень. Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

“У питанні використання військової допомоги важливою є позиція головного союзника України – США. Але там немає єдності щодо того, варто Україні чи не варто використовувати американську зброю для ударів по росії. Публічно в Білому домі заявили, що їхня позиція не змінилася, але ЗМІ повідомили, що там розпочалася активна дискусія щодо зняття заборони”, – йдеться у повідомленні.

Не підтримують удари по території росії західною зброєю Німеччина, Бельгія, Італія та Франція.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не бачить причин розширення зони застосування західної зброї Україною. На його думку, встановлені та погоджені з Україною правила використання німецької допомоги працюють. Він також нагадав, що робить все, щоб запобігти «переростанню конфлікту у велику війну».

Прем’єрка Італії Джорджа Мелоні визнала позицію генерального секретаря НАТО щодо ударів по території росії «контрпродуктивною». Велика Британія, Польща, Литва, Латвія, Нідерланди, Швеція, Чехія, Фінляндія вважають, що Україна має право завдавати ударів по російській території.

udary po terytoriyi rf ru normal

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено