Івано-Франківськ

В Україні стрімко подешевшала капуста нового врожаю

На українському ринку зберігається тенденція зниження цін на ранню білокачанну капусту. Основною причиною знижувальних цінових коригувань в даному сегменті виробники

belkapusta

На українському ринку зберігається тенденція зниження цін на ранню білокачанну капусту.

Основною причиною знижувальних цінових коригувань в даному сегменті виробники називають сезонне збільшення пропозиції капусти нового врожаю, а також досить невисокий попит на дану продукцію. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Так, на сьогодні капуста врожаю 2024 року пропонується до продажу в межах 6-10 грн/кг ($0,15-0,25 /кг), що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці.

Насамперед фермери змушені активно знижувати ціни на капусту нового врожаю через надлишкову пропозицію на ринку: більшість українських господарств уже розпочали масові відвантаження ранньої капусти.

Також ситуацію погіршують досить невисокі темпи збуту цієї продукції. Оптові компанії та роздрібні мережі воліють вести закупівлі невеликими партіями, враховуючи відносно короткий термін.

Аналітики зазначають, що наразі ціна на ранню капусту в Україні вже в середньому на 82% нижча, ніж в аналогічний торішній період. При цьому виробники не виключають, що тенденція до зниження цін у даному сегменті збережеться на ринку й надалі.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено