Івано-Франківськ

На фронті загинула відома парамедик “Госпітальєрів” Ірина “Чека” Цибух

Дівчина загинула за кілька днів до свого Дня народження".

image 5841 1

29 травня під час ротації на Харківському напрямку загинула журналістка та парамедик “Госпітальєрів” Ірина Цибух із позивним “Чека”.

Про трагічну загибель відважної дівчини повідомили 30 травня самі “Госпітальєри”, передає ПІК з посиланням на РБК-Україна.

“Здається, що це сон. Що зараз ти вийдеш на зв’язок і ми почуємо твій голос. Вчора під час ротації на Харківському напрямку не стало нашої “Чеки” – Госпітальєрки Ірини Цибух. За кілька днів до свого Дня народження”, – йдеться у їхньому повідомленні у Facebook.

image 5838 2

Згідно з інформацією “Суспільного”, Ірина Цибух народилась 1 червня 1998 року у Львові. Закінчила Національний університет “Львівська політехніка”.

У 2017 році приєдналась до команди “Суспільного”, де працювала з філіями, готувала міжрегіональні спецефіри, втілювала грантові проекти, знімала документальні фільми, була медіатренеркою.

Повномасштабне вторгнення РФ застало дівчину на сході України, де на 22 і 23 лютого в Покровську та Краматорську було заплановано презентацію її документального фільму про дітей з віддалених сіл Донеччини та Луганщини, яким бракує інклюзії.

24 лютого презентація мала відбутися в Сіверськодонецьку, а наступного дня – в Києві. Замість цього Ірина повернулася до лав добровольчого батальйону “Госпітальєри”, де відбула кілька ротацій на передовій ще з 2014 року.

У складі батальйону Цибух забезпечувала евакуацію поранених бійців із найгарячіших місць і надавала домедичну допомогу.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено