Івано-Франківськ

У двох областях України обмілів Дністер: яка причина (ВІДЕО)

Віднедавна рівень води у Дністровському водосховищі помітно знизився. 

У двох областях України обмілів Дністер: яка причина

 На Хмельчиннині та Буковині почав міліти Дністер. Укргідроенерго та Державне агентство водних ресурсів України пов’язують це із необхідністю використання води для покриття дефіциту електроенергії через атаки РФ на критичну інфраструктуру, а також із засухою, пише ПІК.

Там пояснили, що від середини квітня здійснювали скидні витрати як виключний захід, спричинений необхідністю підтримувати стабільну роботу енергетичної системи країни. Станом на 28 травня 2024 року наповнення Дністровського водосховища склало 66%.

“Станом на 8:00 28.05.2024 р. позначка рівня води у верхньому б’єфі становить 114,38 м, приплив води до Дністровського водосховища 90 м3/с. На даний момент позначка верхнього б’єфу не є критичною, наприклад для порівняння – у 2022, через маловоддя та низький рівень припливу, вона становила 112,57 м”, – пояснили в компанії Укргідроенерго.

Водночас дефіцит електроенергії та можливе подальше зниження водності Дністра у літній період потребує особливої уваги. Як зазначили в Держводагентстві, організація доручила керівникам тамтешніх водогосподарських організацій постійно контролювати ситуацію.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено