Івано-Франківськ

Огляд переваг та недоліків кутової кухні: чи варто її обирати

Переваг такого типу розміщення меблів доволі багато, тому ми розглянемо ключові.

Кутова кухня – це дуже зручна та продумана конфігурація гарнітуру, який відрізняється значною місткістю та доволі привабливим зовнішнім виглядом. Навіть при тому, що подібне рішення доволі масивне, все ж вдасться підібрати вдале рішення в тому числі для дуже компактного приміщення, наприклад смартквартир, хрущовок та сталінок.

kuhna sofi komplekt 27h29 svit mebliv 124841 product slider.jpg?v=0

Важливі переваги: чи варто обирати кутову кухню

Переваг такого типу розміщення меблів доволі багато, тому ми розглянемо ключові. Так, перш за все – це можливість створення ідеального робочого трикутника з холодильника, плити та мийки. При цьому отримаєте рівну відстань до кожної ключової точки. Це гарантує що ви не будете сильно втомлюватись в процесі приготування їжі. Сьогоднікутова кухня, ціна якої цілком доступна, може помістити все необхідне та допомогти зручно організувати простір навіть в дуже компактному приміщенні.

Наступна перевага, яка заслуговує уваги, – це достатній простір та чимало місць для зберігання. Звісно, цього можна досягнути лише за умови, що меблі та інші компоненти правильно розміщені в просторі, а також використовується необхідна фурнітура, органайзери всередині, висувні полички. В такому разі зможете суттєво зекономити простір і при цьому розмістити абсолютно все необхідне приладдя, техніку.

Кутові кухні бувають також доволі незвичної конфігурації, а не лише Г-подібні. Варіант F та П також існують. Таким чином зможете використати буквально кожен метр додаткового простору. Так, якщо маєте варіант П-подібний, то можна ефективно залучити підвіконня. Наприклад, утворити на ньому обідній стіл. Модель з кутовою мийкою буває дуже доречна, навіть при тому, що з таким розташуванням утворити правильний трикутник неможливо. Коли вибрали конфігурацію F, то у вас буде присутній острівець або барна стійка. Вони стануть як додатковим простором для готування їжі, так і обіднім столом для двох людей.

Ще одна важлива перевага – зонування. З використанням кутової кухні це цілком можливо здійснити і дуже чітко виділити місце для приготування їжі від решти простору. Це актуально у квартирах-студіях або там, де велика кімната – це одночасно і кухня і столова.

Недоліки кутових кухонь або причини відмовитись від її купівлі

Одразу варто сказати, що критичних недоліків у таких гарнітурів немає, вони проявляються лише в тому випадку, якщо до приміщення подібна конфігурація просто не підходить. Тому обов’язково прислухайтесь до наступних моментів.

Так, точно не варто пробувати підбирати кутову кухню, якщо маєте для її встановлення вузьке та витягнуте приміщення. В такому випадку одна частина буде занадто довгою, інша перевантаженою. В результаті, ви просто не зможете відчути заявлені вище переваги. Такий здавалось би ідеальний робочий трикутник занадто витягнеться, і його частини будуть відірвані одна від іншої.

Наступний момент, з яким можете зіткнутись, – це висока ціна. Оскільки кутові кухні насправді підходять не для всіх приміщень, їх асортимент все ж менший і запропоновані зазвичай стандартні рішення. А якщо ви хочете щось оригінальніше, то вже доведеться більше платити. Та ж сама ситуація з приміщеннями нестандартної конфігурації – для них також потрібен індивідуальний підхід. Однак тут можна знайти рішення:

  • спробувати замовити кухню з іншим типом чи кольором фасаду. Це зробить її більш оригінальною, але при цьому вона не виготовлятиметься індивідуально;
  • «зібрати» модульну кухню з фасадами різного кольору.

Зауважимо ще і той момент, що для такої кухні окремі елементи фурнітури будуть дорожчими, особливо ті, що призначені для кутової шафки та тумби. Знову ж таки, через їх нестандартність.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено