Івано-Франківськ

Аналіз крові: основні види діагностики

Зазвичай аналізи крові здаються зранку, бо проводити цю процедуру слід натщесерце.

Серед ключових методів діагностики захворювань не можна не згадати лабораторні тести. У більшості випадків надзвичайно інформативним є аналіз крові.

Сучасна медицина за отриманими показниками здатна дати відповідь на дуже багато запитань щодо стану людського організму. Аналізи крові розрізняються між собою залежно від результатів, які лікар хоче побачити,  — від загального, біохімічного та розгорнутого до титрів на реакцію антитіл на збудники окремих хвороб.

AD_4nXeKL2zVo0_yfFPWvrwu23VEwQt8d1U2dt9VTNHIDUeVXhKknbTsYGYl66W1VZ1Sxc6jHzU1wPXBLmPKchB8r8av6rMAOpuEsWuthdg6LXAI_qGxxautkFjSlpryb2HRg8tdtMzwPEAuj3Ng37QQJnld_rrl?key=MmrAcfjwI3DCymDT-vDGMA

Що показують результати дослідження?

Які показники відображаєзагальний аналіз крові у Львовіта з якою метою його призначають? Лікар-терапевт за результатами бачить кількість формених елементів крові, рівень гемоглобіну та показники гематокриту. Порівнюючи їх з контрольними цифрами, він робить висновок, чи є у пацієнта ознаки запалення, зневоднення чи анемії. За цим аналізом визначається наявність в організмі бактеріальної або вірусної інфекції.

Біохімічний аналіз демонструє рівень білків, мінералів, вітамінів та гормонів у крові. Він дозволяє отримати інформацію щодо:

  • стану печінки;
  • роботи нирок;
  • кількості сечової кислоти;
  • рівня холестерину;
  • наявності запальних білків тощо.

До варіантів біохімічного аналізу також належать визначення групи крові, дослідження на наявність збудників різноманітних хвороб, тести на різноманітні гормони.

При лікуванні анемії роблять розгорнутий аналіз крові. Він визначає стан еритроцитів, насиченість гемоглобіном, середній обсяг. Важливим показником є також дані про кількість тромбоцитів, їхній розподіл в крові. Тромбоцитарні показники вказують на наявність або відсутність загрози формування згустків, які можуть бути небезпечними для здоровʼя людини.

При серцево-судинних захворюваннях перед хірургічними втручаннями і під час вагітності проводять коагулограму, за допомогою якої визначають швидкість згортання крові та схильність до тромбозів.

Аналіз крові на цукор є незамінним у справі профілактики діабету та інших порушень вуглеводного обміну.

Як отримати максимально правдиві результати

Зазвичай аналізи крові здаються зранку, бо проводити цю процедуру слід натщесерце. Перед візитом до лабораторії певний час не можна палити та вживати алкогольні напої. Крім того, деякі харчові продукти здатні значно спотворити об’єктивні показники та призвести до хибного результату.

Щоб правильно підготуватися до здачі крові, необхідно проконсультуватися у сімейного лікаря. Виконуючи його рекомендації, ви отримаєте результат, що реально відповідає стану організму.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено