Івано-Франківськ

Тріо прикарпатців у складі збірної України вибороли “срібло” на чемпіонаті Європи

У Туреччині завершилася континентальна першість з футболу серед спортсменів з вадами слуху.

n02062024b5

З 20 травня по 1 червня в турецькому м. Анталія відбувався чемпіонат Європи з футболу серед спортсменів з вадами слуху. У складі національної збірної участь у змаганнях взяли троє прикарпатських футболістів – Володимир Рій (“Металіст” Івано-Франківськ), Олег Гринюк (“Кремінь” Пістинь) та Дмитро Белоусов (“Сокіл” Павлівка).

n02062024b6

У матчі за 3-тє місце футболісти збірної Туреччини з рахунком 3:1 перемогли збірну Італії і вибороли бронзові медалі чемпіонату.

Фінальний поєдинок відбувся на стадіоні “Мардан”, який є запасною і тренувальною ареною місцевого футбольного клубу “Антальяспор”. Останній матч змагань для українських футболістів зі збірною Франції завершився непростим протистоянням. Незважаючи на всі зусилля та наполегливість, наша команда зазнала поразки з рахунком 3:2 та посіла 2-е місце.

Основний час гри завершився унічию – 1:1. Першими на 36-й хвилині відзначилися французи. Збірна України, завдяки влучному пострілу з 30- метрів, зрівняла рахунок на 90+3-й хвилині.

У овертаймах напружена боротьба за “золото” продовжилася. Долю протистояння рівних суперників вирішили одинадцятиметрові удари. До серії пенальті справа так і не дійшла, всі голи були забиті у додатковому часі.

n02062024b

Спочатку французи на 101-й та 114-й хвилинах влучно реалізували два пенальті, призначених арбітром за порушення у штрафній збірної України. На 117-й хвилині за аналогічне порушення у штрафній площі суперника українцям вдалося скоротити рахунок.

Збірна України до фінального свистка штурмувала ворота французів, але футбольне щастя відвернулося від наших земляків.

n02062024b4

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено