Івано-Франківськ

У Кутах на Косівщині створили ще одну прийомну сім’ю (ФОТО)

В райдержадміністрації підписали договори про влаштування дитини на виховання та спільне проживання.
У Кутах на Косівщині створили ще одну прийомну сім'ю (ФОТО)

На фото в.о голови РДА Василь Жмендак та прийомна мама

У Кутській громаді на Косівщині з’явилася ще одна прийомна сім’я, яка візьме дитину на виховання. Про це повідомляє районна державна адміністрація у Фейсбук, пише ПІК.

«Сьогодні у нас важлива і приємна місія – створення ще однієї прийомної сім’ї у Косівському районі. Хочу подякувати прийомній матері за таке серйозне і непросте рішення. Дуже цінно, що вона вирішила поділитися своїм сімейним теплом з дитиною, доля якої досить непроста. Спостерігаємо позитивну тенденцію до створення прийомних сімей на Косівщині”, – зазначив в.о голови РДА Василь Жмендак.

Він додав, що у Косівському районі на сьогодні створені вже шість прийомних сімей і один дитячий будинок сімейного типу. У багатьох з них виховуються діти, які потребують батьківського виховання. Важливо, що дітям в цих родинах затишно і комфортно.

До слова, прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Особи, які створили прийомну сім’ю, отримують статус прийомних батьків, а діти – прийомних дітей.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено