Івано-Франківськ

Судитимуть посадовців Карпатського Нацпарку, які привласнювали кошти туристів за сходження на Говерлу

Посадовці привласнили не менше 617 тисяч гривень.

FB IMG 1717440767688

Судитимуть заступника директора Карпатського Національного природного парку та касира, які організували схему незаконного збагачення при продажі квитків для сходження на Говерлу.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, пише ПІК.

“Посадовець оформив свого знайомого на роботу касиром з продажу квитків на туристичному маршруті при підйомі на Говерлу. Чоловік не видавав частину чеків туристичним групам та окремим туристам. Також він щодня звітував керівнику про суми зібраної необлікованої готівки та відвозив її в офіс до заступника директора. Далі вони ділили кошти між собою”, – встановили працівники ДБР.

Денний виторг ділків складав щодня щонайменше 30 тисяч грн.

FB IMG 1717440769537 scaled

“Найбільш «врожайним» був період з кінця серпня до початку вересня, коли чимало груп підіймаються на Говерлу з нагоди Дня Незалежності України. Тоді ділки клали до кишені по 50-60 тисяч грн на день. Протиправна схема діяла з червня до жовтня 2023 року”, – йдеться у повідомленні.

FB IMG 1717440771298 scaled

Тож заступника директора та касира обвинувачують у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191 КК України).

Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до восьми років.

Заступника директора усунено від виконання обов’язків, а касира звільнено з роботи. Також обом фігурантам суд обрав запобіжний захід – домашній арешт.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено