Івано-Франківськ

В Україну з окупації повернули шестеро дітей, троє з них напівсироти

Благодійники допомогли виїхати родинам 1-2 червня, на вихідних.

b8c493bb3d04f722 scaled

Благодійна організація Save Ukraine допомогла виїхати з тимчасово окупованих територій трьом українським родинам, серед яких 6 дітей, троє з них напівсироти

Про це повідомляє засновник Save Ukraine, уповноважений президента України з прав дитини у 2014-2021 роках Микола Кулеба.

“Цими вихідними наша команда допомогла виїхати з тимчасово окупованих територій трьом українським родинам. Батько багатодітної родини на очах у своїх 3 дітей загинув від російського снаряда, який влучив у подвірʼя родини. Діти й досі не вірять, що тата вже не має”, – написав він.

За словами Кулеби, діти з іншої сімʼї декілька разів ставали свідками того, як російські військові били й катували їхнього батька. Молодший син родини після побаченого навіть перестав розмовляти.

Також росіяни регулярно погрожували безпосередньо дітям, пише засновник благодійного фонду. Окупанти казали дітям, що батька вбʼють, маму змусять обслуговувати російських військових, а їх заберуть в інтернат.

“І жити в таких умовах вже було неможливо. На щастя, ці родини знайшли наші контакти й звернулися за допомогою. Зараз вони вже у безпеці. І дорослі, й діти неймовірно радіють, що нарешті вони під українським прапором”, – зазначив Кулеба.

Він подякував БФ “Хуманіті” та іншим партнерам Save Ukraine, чия допомога виявилася важливою для успішного порятунку цих дітей з російської окупації.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено