Івано-Франківськ

Львів’янин розсилав повідомлення про фейкову допомогу від ООН: його судитимуть

Розслідування встановило, що чоловік організував шахрайську схему заволодіння коштами за допомогою так званих фішингових сайтів.

obzhalovanie resheniya admin. suda rus 1 1024x683 2 scaled

Судитимуть 19-річного львів’янина, який під виглядом державної допомоги обкрадав громадян

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області, пише ПІК.

“Йому інкриміновано закінчений замах на шахрайство, шахрайство, несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, а також створення з метою протиправного використання шкідливого програмного забезпечення та розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованій системі”, – йдеться у повідомленні.

Чоловік розсилав повідомлення через чат-бот Telegram з інформацією про можливість отримання допомоги від держави. Зокрема, це стосувалось внутрішньо переміщених осіб, одиноких матерів або ж допомоги громадянам від ООН.

У повідомленнях він долучав посилання на фейкові сайти під виглядом банківських установ. Там потерпілі вводили свої особисті дані для доступу до онлайн-банкінгу.

Таким чином чоловік отримував коди доступу до рахунків потерпілих та міг проводити операції з їх коштами.

Окрім цього, після отримання даних потерпілих, він розповсюджував їх дані третім особам за допомогою цього ж месенджеру.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено