Івано-Франківськ

Макрон хоче створити коаліцію країн для відправки інструкторів в Україну

Макрон підтвердив, що вважає легітимним запит України на навчання військових на своїй території.

dscf6198 e51852926659da1d839314b223066b0e 1200x675 scaled

Ідею Франції щодо відправки інструкторів в Україну для навчання мобілізованих українських військовослужбовців підтримали ще кілька країн, пише “Слово і Діло”. 

Про це президент Франції Еммануель Макрон сказав на спільній пресконференції з Володимиром Зеленським після переговорів у Єлисейському палаці 7 червня.

Макрон підкреслив, що Франція не погоджується з так званими «червоними лініями» Кремля. У цьому контексті він вказав, що Франція хоче сформувати коаліцію інструкторів і багато партнерів вже погодились на це.

«З поваги до партнерів я не можу зараз вам сказати, що Франція буде це робити, але ми вже знаємо, що ми не будемо одні. Наступні дні ми використаємо для організації якомога ширшої коаліції, щоб відповісти на запити України в тих самих рамках, про які я щойно говорив», – відповів президент Франції.

Президент Володимир Зеленський прокоментував ініціативу Макрона щодо відправлення в Україну інструкторів країн Заходу.

«Я хочу, щоб була чітко сформульована наша позиція. Ми підтримуємо ініціативу президента Макрона щодо відправки інструкторів в Україну. І до речі, це просто скорочує шлях до навчання. Тут немає нічого незвичайного, адже країни НАТО навчали наших солдатів на своїх територіях. Але запропонований варіант – це коротший шлях. Тому я вдячний за цю ініціативу», – сказав президент України.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено