Івано-Франківськ

Щоб зменшити споживання електроенергії: Кабмін зобов’язав держустанови відмовитися від кондиціонерів

Органи державної влади мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території.

photo 2024 06 07 16 40 57 scaled

Кабінет Міністрів Україні зобов’язав органи державної влади зменшити споживання електроенергії. Таким чином, у держустановах мають відмовитися від використання кондиціонерів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише ПІК.

“Перед усіма органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії. Ухвалюємо сьогодні відповідне розпорядження Уряду. Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території. Ми також рекомендуємо правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам зробити аналогічні кроки. Місцевій владі — обмежити вуличне освітлення”, – йдеться у повідомленні.

Денис Шмигаль також закликав бізнес обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності.

Сьогодні масові відключення в більшості міст, в більшості регіонів пов’язані з тим, що зростає температура, зростає включення кількості кондиціонерів… Наприклад, в місті Києві це 350 мегаватів – це половина всього споживання. Якщо не включати кондиціонери, ми практично можемо проходити без відключень людей”, – сказав прем’єр-міністр в ефірі телеканалу 1+1.

До слова, використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу, не будуть обмежувати.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено