Івано-Франківськ

Нові графіки відключень світла та знахідка в Карпатах – ТОП-10 новин тижня за 3-9 червня

А також спалах гепатиту А та схема з ухилянтами жінки з інвалідністю.

Нові графіки відключень світла та знахідка в Карпатах - ТОП-10 новин тижня за 3-9 червня

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 3-9 червня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК). 

Бронювання рятувальників та поліцейських

90% рятувальників та поліцейських заброньовані від мобілізації - МВС

90% рятувальників та поліцейських заброньовані від мобілізації. 10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних Сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби. А 10% поліцейських, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади «Лють» або додатково створених трьох бойових бригад Національної поліції України.

Що інших тем війни: найбільшу активність ворог продовжує проявляти на Покровському напрямку.  Найсучасніший російський винищувач Су-57 вперше в історії вдалося уразити українським розвідникам. Літак перебував на території аеродрому «ахтубінск» в астраханській області рф, розташованому за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення.

За минулу добу ЗСУ знищили 1 270 російських вояків. Від початку повномасштабного вторгнення знищені 518 560 окупантів.

Нові графіки відключень світла

Із суботи в Україні запровадять нові графіки відключень світла у тестовому режимі

В Україні з суботи, восьмого червня запровадили новий порядок застосування графіків погодинних відключень світла, який має зменшити тривалість обмежень електроенергії. Кількість черг має бути меншою, а світло в будинках громадян буде більшу кількість годин.

Моторошна знахідка в Карпатах

448059670 793107892999642 559830143424971218 n scaled

У Карпатах, 6 червня група туристів, під час проходження туристичним маршрутом на горі Шпиця Чорногірського хребта знайшли тіло чоловіка. Обставини його загибелі встановлюють правоохоронці. А на вихідні мертву людину знайшли на схилі гори Піп Іван. 

Схема жінки з інвалідністю

Мешканка Коломиї, яка є інвалідом з дитинства, укладала фіктивні шлюби за винагороду – 4 тисячі доларів США. Відтак допомагала чоловікам, які підлягали мобілізації, виїжджати за межі України.

Спершу 26-річна жінка зареєструвала фіктивний шлюб з 26-річним мешканцем села Мишин Коломийського району. Невдовзі «подружжя» виїхало за кордон, начебто у «весільну подорож». Надалі в Україну повернулась лише жінка й одразу подала на розвід. А за тиждень після розлучення, коломиянка уклала новий шлюб з 33-річним мешканцем Івано-Франківська, з яким також планувала виїхати за межі України. Однак її викрили.

Дерево придавило чоловіка

У Косівському районі на чоловіка впало дерево: він помер (ФОТО)

На Косівщині четвертого червня дерево придавило чоловіка. Він помер на місці події. Місцевий житель вирішив спиляти дерево в охоронній зоні ЛЕП, проте стовбур впав на електролінію, що була під напругою, а також задавив чоловіка. На жаль, ситуація обернулася для прикарпатця летально, а жителі Косівщини залишились на певний час без світла. 

Гепатит А

У селі Пороги Солотвинської громади зареєстрували 60 випадків захворювання на гепатит А, зокрема 37 серед дітей, з них 33 – в Порогівському ліцеї, 6 – в Порогівському ЗДО «Джерельце». 3 червня у селі повторно дезінфікували шахтні колодязі.

Гепатит А – захворювання печінки, спричинене вірусом. На відміну від гепатитів В і С, гепатит А не провокує розвиток хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертю. За даними Всесвітньої організації здоров’я майже всі люди, уражені гепатитом А, повністю одужують і у них формується пожиттєвий імунітет до хвороби.

Чергуватимуть прикордонники

На трьох залізничних станціях Прикарпаття чергуватимуть прикордонники: причина

На деяких залізничних станція Прикарпаття перевірятимуть документи у чоловіків, які приїдуть потягами до регіону. Йдеться про залізничні станції у Ворохті, Татарові й Вороненка. Там чергуватимуть прикордонники. 

Багато ухилянтів маскуються під туристів, щоб потім незаконно перетнути кордон, тож перевірку на станціях посилять. 

Змило в море

В Одесі 2 червня під час шторму, хвилею змило в море 20-річну дівчину. Молода поліцейська з Рівненщини, перебуваючи на відпочинку в Одесі, фотографувалась на пірсі на згадку про перебування в місті. Перша хвиля збила її з ніг, а друга – змила у море.

Журналісти ПІК про журналістику

Що для нас журналістика? Що нам подобається і не подобається в цій сфері? Який вплив ми маємо? Дивіться у відео…

  • Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Дякуємо, що читаєте ПІК!

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено