Івано-Франківськ

Імітує епілепсію: у Франківську п’яний чоловік тероризує медиків “швидкої” (ВІДЕО)

З початку року чоловік уже 69 разів викликав бригади ЕМД, переважно перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння.

Winner

В соцмережі набрало розголос відео, на якому медики екстреної допомоги не надали допомогу чоловіку, що лежав на землі в Івано-Франківську.

Випадок стався на вулиці Тичини у неділю, дев’ятого червня. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Як з’ясувала ПІК, чоловік досить часто просить викликати йому «швидку», імітуючи, що в нього епілепсія. Свідки кажуть, що він себе веде для того, щоб його забрали в лікарню та надали безплатний нічліг та їжу.

Що кажуть в екстренці? 

10 червня на сторінці “Обласний клінічний центр ЕМД та МК Івано-Франківської обласної ради” висловили свою позицію стосовно того, що відбулося.

Зокрема, медики повідомили, що часник інциденту з початку року уже 69 разів викликав бригади ЕМД, переважно перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та симулюючи напади епілепсії. Під час виїздів неодноразово вимагав перевезення до місця його проживання.

При цьому щонайменше 12 разів відмовлявся від транспортування до медичних закладів та 16 разів від надання медичної допомоги.

“Таку форму спілкування вважаємо неприпустимою та такою, що суперечить професійній етиці працівників КНП “Обласний клінічний центр ЕМД та МК Івано-Франківської обласної ради”. У зв’язку з інцидентом буде проведена роз’яснювальна робота щодо необхідності підвищення якості комунікації з пацієнтами, дотримання принципів стриманості та професійності при спілкуванні  навіть у  найскладніших ситуаціях”, – йдеться повідомленні.

У екстреній допомозі, відповідно до наявних статистичних даних, понад 10% усіх виїздів бригад ЕМД у 2024 році становлять виїзди до пацієнтів з ознаками алкогольного сп’яніння і їх кількість постійно збільшується.

Це є гострою соціальною проблемою, яка потребує вирішення. Проте не завжди такі пацієнти потребують екстреної медичної допомоги й виклики до них створюють додаткове навантаження на виїзні бригади. Ми цінуємо і цілком підтримуємо прагнення небайдужих мешканців області допомогти ближньому, та завжди готові надати усю необхідну медичну допомогу хворим, однак просимо відповідально ставитись до викликів бригад ЕМД, у схожих ситуаціях звертати увагу на стан хворого, зокрема – завчасно з’ясувати чи справді він потребує екстреної допомоги“, – додали в Обласному клінічному центрі ЕМД та МК.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено