Івано-Франківськ

На Закарпатті вантажівка з українцями прорвала державний кордон: що відомо

Угорська сторона повідомила про затримання 32 українців.
Znimok ekrana 2024 06 10 103105

Фото з ТГ журналіста Віталія Глаголи

У неділю 9 червня на Закарпатті вантажівка ГАЗ-66 з чорними військовими номерами прорвала кордон, угорські прикордонники затримали 32 українських громадян.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби полковник України Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”, передає ПІК.

Зранку 10 червня в мережі з’явилася інформація про інцидент на українсько-угорському кордоні, який стався на ділянці “Косино” та “Велика Бийгань”.

Відеокамери зафіксували, що вантажівка рухалась з польової дороги через поле в напрямку кордону. Пізніше автомобіль знайшли на угорському боці, а всі пасажири його покинули.  Їх затримала угорська сторона.

 “Щодо незаконного перетину кордону групою осіб із залученням транспортного засобу на ділянці Мукачівського загону на цей час проводиться вся необхідна перевірка. Рух вантажівки в бік кордону через поле було зафіксовано за допомогою технічних засобів контролю за місцевістю. Група реагування виявила сліди автомобіля в бік суміжної країни. В подальшому суміжна сторона повідомила про виявлення ними транспотного засобу та затримання 32 громадян України, – йдеться у повідомленні.

Демченко додав, що прикордонники України затримали кількох осіб, які можливо причетні до незаконного переміщення через кордон цих осіб.

Він також уточнив, що в ході перевірки не встановили приналежність автомобіля до військових формувань. Наразі угорська сторона ще не передала Україні затриманих громадян.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено