Івано-Франківськ

На Прикарпатті діти частіше стали хворіти на вітрянку: причина

Вітряна віспа — це типова дитяча інфекція. Вона передається повітряно-крапельним шляхом. 

На Прикарпатті діти частіше стали хворіти на вітрянку: причина

“Йде збільшення захворювання всіх дитячих інфекцій, що спричинене циклічністю. Тобто кожні п’ять-сім років кількість випадків дитячих краплинних інфекцій збільшується, а потім йде на спад. Ми готові до такого перебігу подій, очікували його, тому абсолютно нормально на це реагуємо”, — говорить лікарка.

З її слів, основним джерелом інфекції є хворий на вітрянку. Він є небезпечним останні десять днів інкубаційного періоду і також перші п’ять-сім днів з моменту появи висипу. Джерелом інфекції може бути й хворий на оперізувальний герпес.

“Перші симптоми вітрянки — ослаблення організму. Дитина стає кволою, часто хоче спати, в неї підвищується температура і з’являється плямистий висип з пухирцями на шкірі та слизових оболонках. Дуже часто висип починається з волосистої частини голови”, — розповідає Наталія Самуляк.

Лікарка-епідеміологиня каже: здебільшого діти переносять вітрянку легко, без ускладнень та госпіталізації. Важче вона перебігає в дорослих. Для профілактики вітряної віспи лікарка рекомендує вакцинуватися. Це щеплення не належить до переліку обов’язкових в Україні.

Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено