Івано-Франківськ

Бійка в Одесі між ТЦК й медиками: резонанс набирає обертів (ВІДЕО)

Остаточний вердикт нададуть правоохоронні органи.

417a10d

Омбудсмен Дмитро Лубінець і Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області висловилися щодо бійки, яка сталася у вівторок, 11 червня, в Одесі між медиками зі швидкої допомоги та працівниками ТЦК і СП.

У Центрі екстреної медичної допомоги повідомили, що “конфлікт вичерпано”. У закладі зазначили, що остаточний вердикт нададуть правоохоронні органи.

“Щодо бронювання медиків – нині відповідно до установленого порядку проводяться відповідні лікарські огляди, оновлюються обліково-військові дані, формуються та подаються додаткові списки на їх бронювання. Найближчим часом питання буде вирішено”, – додали у Центрі.

434 scaled

Водночас Дмитро Лубінець повідомив, що направив листи до ДБР, ВСП, Нацполу та МВС із вимогою надати правову оцінку діям учасників конфлікту, який стався 11 червня.

“Дії, які мали місце в Одеському ТЦК та СП, точно не додають авторитету жодній зі сторін конфлікту, а навіть навпаки – дискредитують тих, хто зараз на передовій виборює життя для нашої країни і людей“, – написав Лубінець.

Що відомо про бійку

Бійка сталась 11 червня між працівниками Київського РТЦК та СП міста Одеси і медиками зі швидкої допомоги, пише ПІК із посиланням на “Еспресо“.

Офіційний сайт спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомив, що розпочав кримінальне провадження за фактом правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 КК України (хуліганство).

“Попередньо з’ясовано, що 11 червня 2024 року для встановлення ступеня придатності до військової служби доставлено військовозобов’язаного, який дорогою викликав собі карету швидкої медичної допомоги. Надалі між медичним працівником та представником РТЦК та СП виник конфлікт, в якому постраждали обидві сторони”, – йдеться у повідомленні.

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено