Івано-Франківськ

13 червня – свято Вознесіння Господнього: що варто знати

Кожного року це свято припадає на четвер.

13 червня - свято Вознесіння Господнього: що варто знати

У четвер, 13 червня, православні віряни святкують одне з найголовніших християнських свят – Вознесіння Господнє. Ця дата однакова як для нового, так і для старого стилю, оскільки залежить від дати Великодня і відзначається на 40-й день після нього, пише ПІК.

Свято присвячене сходженню Ісуса Христа на небо через 40 днів після мученицької смерті на хресті та чудесного Воскресіння.

“Вознесіння Христове є протилежністю людському вивищенню. Господь демонструє, що земні закони не до кінця володіють тілом людини і разом з тим наповнює вознесіння істинним змістом. Вознесіння Спасителя приводить не до відсутності Христа, а до Його незмінної і невід’ємної наявності у найвіддаленішій точці земної кулі. Христа не стає менше на землі, натомість, Він стає повнотою всього у всьому. Вознесіння сповіщає не про зміну місця, а про продовження любові у вічності, бо, де є Христос, там будуть і віруючі в Нього”, – зазначив прикарпатський священник Юліан Тимчук. 

Цього дня варто піти до церкви та відвідувати родину. А ще помолитися до Господа, подякувати за все, попросити допомоги, здоров’я, благополуччя для рідних та близьких, покаятися в гріхах.

У цей день, як і у кожне велике свято, не можна виконувати роботу по дому, на городі або займатися будівництвом. Жінкам не можна шити, в’язати, вишивати та прати. Традиційно у релігійне свято не можна думати про погане, сваритися з рідними та лихословити.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено