Івано-Франківськ

У Німеччині знайшли мертвою 9-річну дівчинку з України

Дев'ятирічна Валерія, яку понад тиждень шукали в Німеччині, мертва.

У Німеччині знайшли мертвою 9-річну дівчинку з України

У Німеччині від 3 червня українка вважалася зниклою безвісти. Через вісім днів її тіло знайшли в лісі. Спочатку поліція не підтверджувала, що це – зникла українка, але в середу, 12 червня, правоохоронці зібрали пресконференцію та розповіли деталі справи. Про це пише ПІК з посиланням на ВВС.

“Дівчинка є донькою української родини, яка виїхала до Німеччини через війну. Її батько – військовий ЗСУ. За інформацією Bild, Валерія з осені 2022 року проживала в Німеччині з мамою та вітчимом. Вона відвідувала школу, що за два кілометри від будинку”, – йдеться у повідомленні.

У середу на пресконференції в Хемніці поліція підтвердила, що тіло, знайдене у вівторок у лісі поблизу Дебельна, належить розшукуваній дівчинці.

“Валерія стала жертвою злочину”, – сказав начальник місцевої поліції Карстен Кемпф. Він додав, що вони “розслідують саме вбивство”.

За даними поліції, мертву дитину знайшли у вівторок далеко від будь-яких лісових стежок, глибоко у важкодоступному підліску. За даними слідства, місце її виявлення також було місцем злочину. Валерію вбили в лісі, всього за 4 кілометри від дому. Тіло оглянули в інституті судової експертизи в Лейпцигу.

“Після розслідування та розтину немає жодних доказів того, що дівчина стала жертвою сексуального злочину”, – сказала старша прокурорка Хемніца Інгрід Бургарт.

На пресконференції начальник поліції також зізнався, передає Bild, що в минулу середу, 5 червня, в поліцію вже зверталася жінка, яка нібито почула крики в день зникнення дитини. Вона прийшла через два дні після того, як дитина зникла – і це було лише за два кілометри від місця, де знайшли тіло Валерії. Але чому знадобився тиждень, щоб знайти дитину?

Відомо, що 3 червня дівчинка як завжди вийшла з дому о 6:50, проте в школі так і не зʼявилася. Дівчинка зазвичай користувалася автобусом, але цього разу так не зробила. Її не виявили на записах камер спостереження та не пам’ятають водії автобусів, пише німецьке видання.

Батько 9-річної зниклої в Німеччині Валерії з України, тіло якої знайшли 11 червня, Роман Гудзенко останні два роки бачив власних дітей лише через екран телефону. Доньки перебували з його колишньою дружиною за кордоном.

За його словами, колишня дружина обіцяла повернути Валерію, як почнуться канікули, але цього не трапилось.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено