Івано-Франківськ

Успіх ЗСУ, Саміт миру, рекрутинговий центр до армії: ТОП-новин за 10-16 червня 2024 року

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 10-16 червня 2024 року в Україні.

огляд

Успіх ЗСУ: Сили оборони витіснили окупантів із Серебрянського лісництва

photo 5388800436301060176 y scaled

12-та бригада спеціального призначення «Азов» спільно з 1-ю бригадою оперативного призначення «Буревій» Національної гвардії України 21 квітня провели наступальні дії у Серебрянському лісництві.

Цю інформацію 16 червня підтвердив “Азов” у своїх соцмережах, пише ПІК.

Зазначається, що в результаті спільних дій підрозділи бригад просунулись на 1 км в глибину та на 2 км по фронту, чим завершили один з етапів наступальних дій на своєму напрямку.

Саміт миру

alt

16 червня під час другого дня Глобального саміту миру – міжнародної конференції для пошуку шляхів мирного врегулювання збройного конфлікту між Росією та Україною, 80 країн і чотири організації, серед яких Рада Європи, Європейська комісія, Європейська рада і Європейський парламент, підтримали спільне комюніке.

Не підписали документ: Саудівська Аравія, Таїланд, Індія, Мексика, ПАР, Бразилія та Об’єднані Арабські Емірати.

На сайті офісу президента з’явився текст декларації, яка містить три основні пункти:

  • Ядерна безпека. ЗАЕС повинна працювати під контролем України, а будь-яка загроза або використання ядерної зброї в контексті війни в Україні є недопустимими.
  • Глобальна продовольча безпека. Підписанти закликали забезпечити доступ до портів Чорного та Азовського морів.  Напади на торговельні судна в портах і на всьому маршруті, а також на цивільні порти та цивільну портову інфраструктуру є неприйнятними.
  • Повернення військовополонених – обмін “всіх на всіх”, та повернення незаконно затриманих цивільних та депортованих дітей.

У Франківську відкрили рекрутинговий центр до української армії

FB IMG 1718363312496 scaled

В Івано-Франківську відкрили рекрутинговий центр до української армії. Відтепер записатися до сил оборони можна буде в центральному відділенні Центру надання адміністративних послуг, що на Вічевому майдані.

Працівники рекрутингового центру працюватимуть в ЦНАПі кожного дня. З понеділка по четвер з 9 до 17 години без обідньої перерви, та у п’ятницю – з 9 до 16.00. Рекрутерки пояснюють, які є вакансії, які є частини, як туди потрапити, як зв’язатися з цією частиною.

У Центрі також можна буде подати заяви на приєднання до лав військово-морських сил ЗСУ, морської піхоти, або стати пілотом безпілотних літальних апаратів, пройшовши безкоштовні навчання для цивільних з керування дронами. Окрім того, ознайомитися із актуальною інформацією про вакансії та контакти можна безпосередньо на сайті Івано-Франківського ЦНАПу із посиланням на сайт Центру рекрутингу української армії.

У Франківському ТЦК запрацювала “гаряча лінія” для скарг та консультацій

imgonline com ua Resize sYO0cDU8ii2ErX 1

В Івано-Франківському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки працює цілодобова «Гаряча лінія». Туди громадяни можуть звернутися за консультаціями з нагальних питань, що в межах компетенції установи, та зі скаргами на роботу працівників ТЦК та СП.

Телефонувати на гарячу лінію можна цілодобово за номером +380 67 340 68 51. Дзвінки тарифікуються згідно з умовами тарифного плану вашого оператора.

Виявили мільйонну крадіжку на будівництві школи у селі Чукалівка

metadata image default 1200x630px scaled

За інформацією слідства, у 2021 році підприємець у змові з директором Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області розробив схему заволодіння грішми Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Відповідно до неї УКБ уклало договір з підконтрольною компанією на будівництво освітнього закладу на 45,6 мільйона гривень у межах державної програми “Велике будівництво”.

У вересні 2022 року через припинення діяльності УКБ об’єкт будівництва передали до Івано-Франківської міської ради та провели коригування проєктно-кошторисної документації. Як з’ясувалося, УКБ встигло перерахувати компанії 33,6 мільйона гривень за роботи, виконання яких сторони зафіксували відповідними актами та довідками. Проте роботи виконали лише частково, а решта, на суму понад 14,8 мільйона гривень, так і залишилася на папері. Цими коштами учасники оборудки заволоділи та перевели в готівку через підконтрольні організації.

У Запоріжжі посеред білого дня застрелили місцевого чиновника

У Запоріжжі посеред білого дня застрелили місцевого чиновника

У Запоріжжі, вранці 11 червня невідомий чоловік розстріляв місцевого чиновника Максима Денщика біля під’їзду багатоповерхівки. Зловмисник здійснив чотири постріли. 

Максим Денщик був тимчасово відстороненим директором департаменту правового забезпечення міськради. Як зазначили у мерії, Максим Денщик працював у виконавчих органах міської ради, як професійний юрист він багато зробив для налагодження роботи очолюваного ним департаменту, юридичного захисту інтересів міста.

На Прикарпатті діти частіше стали хворіти на вітрянку

На Прикарпатті діти частіше стали хворіти на вітрянку: причина

Упродовж перших п’яти місяців 2024 року на Прикарпатті зареєстрували 2828 випадків вітряної віспи. Понад 93,5% із них — діти. Порівняно з таким самим періодом 2023 року, кількість хворих на вітрянку зросла вдвічі.

Основним джерелом інфекції є хворий на вітрянку. Він є небезпечним останні десять днів інкубаційного періоду і також перші п’ять-сім днів з моменту появи висипу. Джерелом інфекції може бути й хворий на оперізувальний герпес.

Перші симптоми вітрянки — ослаблення організму. Дитина стає кволою, часто хоче спати, в неї підвищується температура і з’являється плямистий висип з пухирцями на шкірі та слизових оболонках. Дуже часто висип починається з волосистої частини голови.

Кульова блискавка залетіла в будинок та вибухнула

photo 2024 06 12 17 07 49 scaled

На Київщині кульова блискавка залетіла у будинок та вибухнула в кухні. Жителька Сквири прокинулась від звуку грози. За вікном вона побачила кульову блискавку і через декілька секунд почула звук вибуху.

В приміщенні кухні господарка виявила загоряння газу, витік якого відбувався з пошкодженої газової труби. Жінка самотужки загасила полумʼя та перекрила газовий вентиль. На щастя, обійшлось без постраждалих.

Коломиянин в орендованому будинку вирощував коноплі

448111245 465833306090904 1838849885062696314 n scaled

25-річний коломиянин в одному із сіл району орендував нежитловий будинок, де обладнав спеціальний бокс, облаштований вентиляційними системами, обігрівачами, спеціальним освітленням та теплоізоляторами.

Поліцейські викрили чоловіка під час догляду за «урожаєм». Під час огляду приміщення поліцейські вилучили ряд речових доказів: подріблену речовину схожу на канабіс, рослини коноплі, а також прилади для подрібнення та викурювання наркотичних речовин, мобільні телефони, чорнові записи тощо. Всі речові докази скеровано для експертного дослідження.

Окрім того, чоловік займався збутом наркотичних речовин на території району.

  • Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено