Івано-Франківськ

Лапароскопія кісти яєчника: основні переваги

Лапароскопія кісти яєчника проводять в "Прикарпатському центрі репродукції людини".

profilaktika raka shejki matki scaled

Кіста яєчника — доброякісне утворення, наповнене рідиною, що формується у яєчнику чи його придатку. Кіста яєчника може давати про себе знати розладами менструального циклу, болем внизу живота і його помітною асиметрією. Вона призводить до порушень гормонального балансу і безпліддя, пише ПІК.

Лапароскопія — хірургічний метод, що передбачає проведення діагностики й операцій на органах малого таза і черевної порожнини за допомогою невеликих розрізів.

Невеликі утворення зазвичай спостерігають протягом 1-3 менструальних циклів, адже вони можуть розсмоктатися. За інших обставин кісту краще забрати, якщо вона:

  • має однорідну структуру і гладку поверхню;
  • окреслена чіткими контурами;
  • ознак злоякісності не виявлено.

“Основна перевага лапароскопії — збереження яєчника, адже цей метод дозволяє забрати лише кістозне утворення. Крім того, завдяки невеликим проколам гарантується швидше постопераційне відновлення і менш помітні рубці на тілі. Чим швидше буде виявлено кісту, тим краще, адже за складних випадків зберегти яєчник може бути пізно. Якщо вас щось турбує, не відкладайте візит до лікаря на потім”,кажуть в Прикарпатському центрі репродукції людини.

Записатися на прийом до гінеколога: (068) 525 28 28

Партнерська публікація

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено