Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки українців підтримують нові норми мобілізації

Половина опитаних не підтримує нові норми мобілізації.

Стало відомо, скільки українців підтримують нові норми мобілізації

Серед українців немає вираженого ставлення до закону про вдосконалення мобілізації, водночас серед опитаних соціологами більше тих, хто його не підтримує. Що, вочевидь, є наслідком розуміння, що країна потребує вдосконалення процедур рекрутингу, власних страхів та стурбованостей, а також того, що сам закон охоплює різні сфери. Про це пише ПІК з посиланням на Українську правду. 

“Так, респондентів просили висловити згоду чи незгоду з твердженням “Я підтримую новий закон про мобілізацію”. 34% респондентів погодилися (скоріше або повністю) з таким твердженням. Водночас 20% скоріше не погодилися, а 32% зовсім не погодилися (і ще 14% не відповіли на запитання)”, – йдеться у повідомленні.

Варто підкреслити, що незгода з твердженням не є тотожною тому, що люди виступають проти (і тим більше не є свідченням ставлення до потреби самої мобілізації чи потреби давати відсіч ворогу). Безумовно, частина з тих, хто не згоден, є саме противниками. Водночас ще частина може не погоджуватися лише з окремими складовими закону або мати стримане, нейтральне ставлення.

 Опитування було проведене протягом 26 травня-1 червня, методом телефонних інтерв’ю соціологи опитали 2011 дорослих мешканців підконтрольних уряду України територій.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено