Івано-Франківськ

В Україні чисельність працездатного населення знизилася на 40%: причина

Інформація з кадрових платформ показує, що співвідношення вакансії та резюме, досягає критичного рівня. 

В Україні чисельність працездатного населення знизилася на 40%: причина

Чисельність працездатного населення в Україні на 2024 рік, якщо порівняти з 2021 роком, знизилася на 40% внаслідок демографічних процесів. Про це пише ПІК з посиланням на agronews.

«Згідно з експертними оцінками, чисельність працездатного населення в Україні скоротилася на 40% у порівнянні з довоєнним 2021 роком. Якщо до повномасштабної агресії на одну вакансію припадало дві кандидатури, то зараз це співвідношення практично один до одного. За останніми даними, на 62 тисячі вакансій було 67 тисяч резюме», – поінформувала провідний експерт соціальних та гендерних програм Центру Разумкова Ольга Пищуліна.

Водночас Пищуліна зазначила, що сьогодні для відновлення економіки України необхідно понад 4,5 млн працездатного населення. Серед факторів, які впливають на перспективи розвитку сфери зайнятості, експертка назвала демографічні процеси та регіональну специфікацію.

“Через міграцію населення відбулася часткова деіндустріалізація сходу України, втратив потенціал аграрний сектор на півдні. Відбулася релокація підприємств в тилові регіони України, однак на заході складно створювати ВПК, бо там не було до сьогодні великих промислових підприємств, і в сенсі організації виробництва там відсутня «промислово-технічна культура”, – сказала вона.

Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський наголосив, що зараз для України є пріоритетом перемога, тому допоки війна не закінчиться економіці загалом та бізнесу зокрема доведеться пристосовуватися до цих реалій.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено